Jump to content

esad

Korisnik
  • Broj objava

    1036
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je esad objavio

  1. MOLIM POMOĆ!!! dobio sam ovrhu na mirovinu od hrt pretplate. problem je u tome što ja pretplatu plačam svaki mjesec uredno preko netbankinga. nisam dobio nikakvo rješenje o ovrhi niti obavijest.inaće hrt mi redovito šalje opomene kao da ne plačam račune i to traje od 2005. godine. zbog toga sam reagirao jer sam smatrao da se radi o nekoj pogrešci i u hrt poslao email sa prilogom svih uplata i da me obavijeste gdje je došlo do pogreške u mojem načinu plačanja i da mi eventualno pošalju novi broj računa za uplatu iako sam uvjeren da je poziv na broj ispravan jer me prilikom plačanja preko netbankinga obavještava da je uplata izvršrena za hrt zagreb-odjel pretplate. mail koji sam poslao bio je opširan sa svim objašnjenjima i prilozima o uplatama. i dobio sam povratni email i to sa sadržajem " poštovani, uvidom u naše knjige obavještavamo vas da ste i nadalje dužni hrt pretplati" onda su nastali problemi jer sam počeo dobivati rješenja o ovrhama ali i rješenja da se te ovrhe obustavljaju što mi je bio tračak nade da je netko u hrt-u ipak pregledao knjige i našao moje uplate. a onda kao grom iz vedra neba ovrha od 1000,00 kn i to sada kad bi trebao obitelji pružiti koliko toliko božični ugođaj. naravno išao sam u mirovinski koji me je poslao na općinski sud a koji me opet šalje u mirovinski i koji mi je rekao da dođem u ponedeljak tjs. danas jer je to rješenje o ovrhi u arhivi u podrumu. danas idem u mirovinski po broj tog rješenja kako bi ga odnio na sud da bi ga ovi pronašli ali ne vidim za sebe nikakve koristi od toga jer rješenje o ovrhi je doneseno i izvršeno
  2. te podatke u tablici možeš sam mijenjati.
  3. da li postoji neka nova tablica za izračun mirovine jer ako su ovi izračuni napravljeni sa mojom tablicom onda su netočni jer buda nije dao podatke o godišnjoj plaći niti podatak da li se radi o općoj ili profesionalnoj nesposobnosti.
  4. vrlo dobro znam za dvor na uni ali ako je pisalo UNE to me je asociralo na nekakvu skračenicu, no ok idemo dalje.
  5. skos, s obzirom da je zadnje služenje bilo u mup-u dobit ćeš čin desetnika.
  6. ako može ubuduće bez tih kratica, što ti je to UNE. najbolje je predati svu dokumentaciju jer je ionako zavedena u liječničkom kartonu a kod vještaka se naravno nećeš žaliti na bolesti ili ozljede koje su nastale izvan okolnosti domovinskog rata.
  7. po neznam koji put ponavljam da se ne piše žalba na rješenje ma kakvo ono bilo osim u slučaju kad je vidljiva neka pogreška u rješenju a koja utjeće na konačni iznos mirovine. dakle ne prolaze žalbe u kontekstu " ja nisam zadovoljan sa tim rješenjem jer sam zaslužio više" i na kraju vještaci neće pobijati rješenje koje su donijeli. jedino rješenje je obnova postupka i to po nepisanom ili možda pisanom pravilu ( negdje je netko rekao da je pisano pravilo 6 mjeseci) ali s tim da je liječenje bilo kontinuirano u što ulazi bolničko liječenje, liječničke kontrole i ambulantna liječenja ( npr. psihoterapijske grupe). ako je došlo do pogoršanja bolesti, ozljede ili ranjavanja uzrokovane domovinskim ratompovečava se vojni postotak mirovine a sa time i mirovina. isto tako obavezno je liječenje i bolesti ili ozljeda nastalih izvan okolnosti rata i ako je nastalo poboljšanje ili se bolest izliječila smanjuje se civilni dio oboljenja što bi u konačnici povečalo vojni dio invalidnosti a sa time i mirovinu. e sad šlag na kraju.. to u mirovinsko rijetko primjenjuju i nakon obnove postupka ako ga i prihvate dobije se rješenje u kojem se navodi da nije došlo do pogoršanja bolesti sa smiješnim obrazloženjima. dovoljno govori podatak da su mnogi branitelji dobili rješenja sa omjerom vojno-civilno 20-80 a da nemaju niti jednog dana radnog staža u civilstvu. jednom branitelju iz dubrovnika, pripadniku specijalne policije stavili su u obrazloženje za civilni di da ima prekomjernu težinu
  8. kolegi iz sjp su oduzeli vozačku dozvolu jer boluje od ptsp-a. nakon "prijetnje" da će podnijeti tužbu mup mu je vratio vozačku ali novu jer je stara u međuvremenu bila uništena( novu je dobio bez plačanja troškova). pitate se zašto ovo pišem kad je već napisano kilometar postova o ovoj problematici, a pa taj moj kolega nije ostvario status hrvi na bolest ptsp i dobio je rješenje da se radi o lakšem obliku ptsp-a s kojim odbijaju njegov zahtjev. još uvijek vodi upravni spor za priznavanje oboljenja na ptsp i dobivanje statusa hrvi.
  9. dakle da rezimiramo; da li si u hzmo predao uz liječničku dokumentaciju rješenje hrvi, ratni put, potvrde da si dragovoljac, status branitelja i ako si bio potvrdu o pripadnosti specijalnoj mup ili gardijskoj brigadi?
  10. ima dosta nejasnoča u ovom pitanju 1. kako je prvostupanjska obradila predmet bez spornih dokumenata? 2. kakve veze ima predaja dokumenata za obradu statusa hrvi i obrada iz mirovinskih prava?
  11. uzima se u obzir čin od ministarstva iz kojih ideš u mirovinu.
  12. teško je administratorima održavati forum i vagati koju će temu zaključavati a tu im mi možemo pomoći na način da provokativne postove ne zachatavamo i da ih ignoriramo
  13. ...test moraš ispunjavati korektno jer se pitanja ponavljaju a da nisi ni svjestan, dakle ne smiješ muljati...
  14. 1. za status dragovoljca treba se javiti Davoru u pu sisak, potrebno je napisati izjavu od kad do kad je bio angažiran u obrani suvereniteta rh i na kojem području. bilo bi poželjno da su u izjavi i dva svjedoka po mogučnosti zapovjednog kadra koji će potpisati izjavu. 2. za civilni izračun mirovine ne uzima se prosjek plaće za vrijme angažiranja u pričuvnom sastavu jer to nije radni odnos. 3. ako nema osnove za žalbu ne treba se žaliti ali može ići na obnovu postupka nakon svakih 6 mjeseci s tim da je liječenje nastavno. .... i da razjasnimo "seooske straže".... to nisu bili nikakvi stražari nego branitelji dragovoljci koji su prvi stali u obranu rh. govorim za one na banijskom području. dakle početkom agresije guzonje raznih profila iz hdz-a otišli su sa crnim limuzinama i tjelohraniteljima na područje banovine i nakon održanog govora istovarili su oružje iz kamiona, podijelili ih seoskim stražama i rekli im ili zapovjedili da ovuda četnička noga ne smije proći ili sisak pada. najžalosnije od svega je što ti ljudi nisu nigdje zavedeni i sad imaju problema sa svojim pravima. nemaju ni kompa, interneta niti korisnih informacija kako ostvariti svoja prava osim ako nemaju prijatelja poput vivasa.
  15. i moja tablica će ti biti od male pomoći sa tako malim vojnim omjerom.
  16. ... pa i možeš jer ćeš do poziva vještaka sakupiti još dokumentacije.
  17. tu je bitan jedan element a to je službena zabilješka neposrednog rukovodioca i što je on napisao. bitna je rečenica " ozljeda se desila prilikom redovitih zadaća u obrani suvereniteta republike hrvatske".
  18. hvala budi na korisnim informacijama.
  19. pa ne mogu vjerovati kakvi biseri rade u tom mirovinskom. gdje je taj referent pronašao u čl.17 ZOPHBDR da se to pravo odnosi samo na djelatni sastav i tko mu daje pravo da radi razliku između djelatnog i pričuvnog sastava specijalne policije kod ostvarivanja prava branitelja jer nije bilo razlike između nas iz djelatnog i pričuvnog u specijalnoj dok smo bili u domovinskom ratu. uostalom imaš na mojem blogu rješenja pričuvnog policajca specijalne policije pa pogledaj. dakle osnova za žalbu bi bila da rješenje nije izrađeno sukladno čl.17 ZOPHBDR-a jer u istom članku se ne spominje riječ "djelatni", "pričuvni" i "profesionalni", no ipak to prepusti pravniku hvidre da ti sastavi žalbu.
  20. nije mi jasno kako ti nisu priznali da si bio u specijalnoj policiji, da li si priložio potvrdu???
  21. ma ok to znam ali sam mislio da postoji i neko pisano pravilo mirovinskog.ovo što si naveo sve stoji s tim da na obnovu postupka možeš ići odmah ako ostvariš recimo status rvi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija