Jump to content

Ninach...

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Ninach... je reagirao na sevo u Dioba čestice   
    Poštovani,
    Moram odmah priznati da nisam naspretniji u ovim peripetijama s česticama u kastastru.
    Međutim, mišljenja sam da bi trebalo krenuti najprije od samog jasnog označavanja parkirnog mjesta na lisu mjesta (bojom, trajnim oznakama, betonskim stupićima i/ili sl.).
    Nakon toga angažirati geodeta koji će izraditi snimak stvarnog stanja na terenu i prijavni list (ili možda čak i parcelacijski elaborat) za katastar radi ucrta parkirnog mjesta, a zatim i odgovarajući prijavni list za gruntovnicu, radi evideniranja stvarnog stanja.
    Moguće je da će se sve to moći uraditi osnovom ovog kupoprodajnog ugovora kojeg spominjete. To je za vidjeti s geodetom.
    Evo nadam se da sam Vam barem malo pomogao.
    Lp.
  2. Hvala
    Ninach... je reagirao na mutavi u Dioba čestice   
    Šta stoji u Zk izvatku? 
    Da li je zgrada etažirana? 
    Znači nije uskalđeno stanje na terenu sa stanjem u zemljišnim knjigama? 
    Naime navodite, koliko sam shvatio, da ste kupili stan sa dva parikirna mjesta, a u biti ispostavilo se da stanje u naravi i baš nije tako, odnosno niste znali šta kupujete? 
    Moguće je, parcelacija se vrši sukladno dokumentima prostornog uređenja (rješenje o utvrđivanju čestice, potvrda parcelacijskog elaborata), nakon ovjere istih, u sklopu svega potrebno je i sklopiti nekakav pravni posao (vid ugovora) da bi se vlasništvo provelo u zemljišnim knjigama. 
  3. haha
    Ninach... je reagirao na sivko u Državljanstvo BIH,stalni boravak u RH i putovanja po Europi   
    Ne treba/ne bi joj trebalo ništa jer je isti princip i sada kad državljani trećih zemalja dolaze u rh.Putovnica+dozvola boravka i peglaj.
  4. haha
    Ninach... je dobio reakciju od G-man u Ostavinska rasprava   
    Ostavinski postupak pokreće sud po službenoj dužnosti,a sam postupak se provodi pred javnim biljeznikom kao povjerenikom suda.
     
    Kako u ovom slučaju majka nije ostavila nikakvu oporuku,nasljeđuju je njeni zakonski nasljednici-to su potomci i bracni drug.
    Pošto je bračni drug preminuo,nasljeđujete Vi i Vaš brat i to na jednake dijelove.
     
    Što se tiče stana i ostalih dobara koje je Vaš brat primio od majke vrijedi sljedeće:
     
    (1) Svakom se zakonskom nasljedniku prigodom diobe na zahtjev uračunava u nasljedni dio vrijednost svega što je dobio na dar od ostavitelja na bilo koji način.
    (1) Uračunavanje se provodi na taj način da ostali nasljednici dobivaju iz ostavine odgovarajuću vrijednost, pa se tek nakon toga ostatak ostavine dijeli među svim nasljednicima.
     
    Pravo zahtijevati da se u nasljedni dio jednog nasjednika uračuna vrijednost darova i zapisa imaju njegovi sunasljednici, odnosno nasljednici sunasjednika-u ovom slučaju Vi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija