Jump to content

Plavko

Korisnik
  • Broj objava

    34
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. ništa nisi OBVEZNA potpisati. ugovor je manifestacija TVOJE volje. Ako nekoj od vas da otkaz, obrati se odvjetniku radi osporavanja dopuštenosti otkaza.
  2. Da bi dobila otkaz, tj. da bi ti otkaz bio uručen, moraš potpisati primitak odluke o otkazu ugovora o radu. Kako ti nisi ništa potpisala, dakle nisi ni primila odluku o otkazu ugovora o radu. Ako je i to krivotvoreno, lako se dokaže da su potpisi lažirani, i to vještačenjem. Javi se odvjetniku radi zaštite svojih prava.
  3. Od mene gramatiku nijedan lektor bolje ne zna, tako da kad dođem u fazu pisanja i predaje doktorata, nema tog lektora koji će lektorirati moj rad i kojemu ću plaćati da obavi posao koji znam 100x bolje od njega!
  4. Drugostepeni organ u RH ne postoji. Postoji drugostupanjski. Pokušajte s tim upitom.
  5. gospodine, Medicinski fakultet ne poznaje izvanredno studiranje, nego samo redovito. ne znam što Vam nije jasno. Postoje načini da MFST Vašoj kćeri izda potrdu o redovitom studiranju i nakon pada godine nekoliko puta, ako ste na to aludirali. Glede Vaše zabrinutosti: Vi ste obveznik uzdržavanja svoje kćeri, i plaćate joj alimentaciju. Dužni ste je uzdržavati sve dok se ona redovito školuje. I da Vam kažem, za sud nije bitno piše li na potvrdi sa Fakulteta "redovito" ili "izvanredno" školovanje, jer Obiteljski zakon pod "redovnim školovanjem" kada je riječ o obveznom uzdržavanju nije mislio na takvu podjelu vrste studija. I jedna novost za Vas tatice: budite sretni da Vam se kći školuje i da joj plaćate alimentaciju, ipak je ne dajete nekome tko nije vaše dijete, već Vašoj kćeri!
  6. Sorry, moses, ali meni to prezime uopće nije ono koje izaziva porugu, podsmijeh i sl.. No dobro, Vaša volja. jeste li uspjeli promijeniti prezime?
  7. I s napomenom da 1 dan godišnjeg možete iskoristiti kada god hoćete, neovisno o volji poslodavca. Bolje jedan nego nijedan
  8. odi na www.pravokutnik.net ili www.poslovniforum.hr
  9. obrisano. zbog nezainteresiranosti ljudi da pomognu.
  10. Tvoja majka može tražiti alimentaciju za svoju maloljetnu kćer te za sebe. Sudovi uglavnom dodjeljuju djecu majci, a ako je tako kako si opisala, sasvim sigurno će tako biti i u majčinom slučaju. Također bih savjetovao neka majka traži potpuno skrbništvo nad djetetom.
  11. Nemoj se zanositi idejom da ćeš moći studirati oboje istodobno. VAlja biti realan Drago mi je da sam ti mogao pomoći, savjetujem ti da se posvetiš pravu (ako ga stvarno želiš), i ne slušaš priče drugih studenasta, zapamti da je svaki ispit za sebe i svaki profesor za sebe, a sam stvaraj vastita mišljenja i ne dopusti da te netko drugi vodi. ono što je nekom lagano, to drugom može biti teško i obratno! pozdrav!
  12. ...nadovezat ću se na pitanje u vezi tužbe. Svakako traži da te sud oslobodi parničnih troškova zbog slabih primanja (naravno, ako nemaš nikakva primanja ili su ona vrlo slaba), što će sud i napraviti. Dakle, pravna zaštita se osigurava i onim osobama koje nemaju sredstva za vođenje postupka, jer je u prvom redu cilj pravne zaštite osigurati zaštitu SVIMA, a ne samo onima koji postupak mogu financijski podnijeti.
  13. Opet ti Moguće je da kad završiš upravni studij, bez polaganja prijemnog upišeš pravni (u OS, kakva je situacije drugdje, raspitaj se), no to ti ne savjetujem, jer bi morao studirati ispočetka (gotovo ništa ti se ne priznaje, eventualno strani jezik), pa bi to za tebe bio dugoročniji postupak studiranja, i gotovo neisplativ. zato odmah kreni sa sveučilišnim integriranim studijem profila magistar struke.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija