Jump to content

slavko1941

Korisnik
 • Broj objava

  281
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O slavko1941

 • Status
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Imate dvije mogućnosti za rješenje: po prijedlogu moderatora Spitfire da dokumenat ovjerite u Konzularnom predstavništvu i drugo da to napravite u Hrvatskoj. Dokumenat t.j. suglasnost treba u Australiji sastaviti i ovjeriti ovlaštena osoba i isti treba biti ovjeren pečatom apostile. Apostile je potvrda suda da je ovjeru napravila osoba koja ima ovlaštenja za tu vrstu poslova. Tada takav dokumenat se daje na prevod sudskom ovlaštenom prevoditelju i tada se ide u Konzularno predstavništvo koje će ovjeriti potpis na suglasnost, jer se tamo ovjeravaju samo dokumenti na hrvatskom jeziku. Misli
 2. Ne postoji mogućnost jer je izmjenjen projekt.
 3. Nešto tu nije sve rečeno. Sve se vrti oko te adaptacije, što je ustvari to napravljeno da se dozvola ne može dobiti? Znamo što se podrazumijeva pod adaptacijom i mislim da radovi te vrste ne bi trebali biti prepreka za dobivanje dozvole. Na avio snimci ne možete izmjeriti veličinu objekta već je to samo dokaz postojanja objekta u danom trenutku. Mora postojati neka dokumentacija koja je korištena kod upisa u katastar i zemljišne knjige. Geodetskim elaboratom je jedino moguće dokazati da se nije ništa promijenilo od upisa u katastar. I vjerujem da postoji neka zapreka izdavanju
 4. Teta svoj dio ionako neće moći nikom prodati jer u tim okolnostima mislim da to neće nitko kupiti. Da može prodati već bi to davno napravila. Obavijestite tetu da odustajete od kupnje i vjerujte da će ona možda shvatiti da to tako ne može ići dovijeka. Pa neka onda ona prva povuče potez, strpljivo na to čekajte.
 5. Neće pomoći ni dobar ni manje dobar odvjetnik. Susjed će tu parcelu dobiti dosjelošću jer ju i po vašem saznanju koristi više od 20 godina.
 6. Jedino je rješenje da nađete vlasnika. Jer vam je valjda jasno da ste uzurpirali tuđe vlasništvo koje bez privole vlasnika koristite. U aplikaciji geoportal.dgu.hr pronađite broj čestice, a na katastar.hr vlasnika.
 7. Nasipavanje puta nije ujedno i pravo da put legalizirate i ucrtate kao vaše vlasništvo. Susjed možda ne pravi probleme jer nije vlasnik. Saznajte tko je stvarni vlasnik zemljišta preko kojeg prolazite i sa vlasnikom dogovorite mogućnost te legalizacije.
 8. Neznam kakav sporazum potpisujete, nemate vi šta potpisati. Niti nikakvu klauzulu te vrste ne stavljati u kupoprodajni ugovor. Ponavljam da nitko ne može postavljati uvjete na koji način i kako će kupac koristiti svoje vlasništvo poslije kupoprodaje ili bilo kojeg drugog prenosa vlasništva na pr. darovnog ugovora ili oporuke. Ako želi zemlju prodati onda neka istu proda. Kasnije se može sporiti oko tog svojeg zahtjeva, ali u drugim odnosima. Osobno nikada ne bi od ovakvog susjeda ništa kupio, a posebno od osobe koja ucjenjuje, a od takvih se ljudi treba posebno čuvati. Dobro pro
 9. Ne može postavljati nikakve uvjete što da vi radite kada ste kupili bilo šta. Kupljeno prelazi u vaše vlasništvo i na vama je da sa svojom imovinom raspolažete po svom izboru.
 10. Ispričavam se na ishitrenom i netočnom odgovoru Sreća je da na ovom forumu ima puno znalaca koji ispravljaju ovako netočne informacije. Dokaz pravnog interesa je u Zakonu o građenju članak 109.
 11. Građevinsku dozvolu ne možete dobiti ako niste jedini vlasnik građevinske parcele. Moj je odgovor da je to prvi korak u razrješenju vaše situacije obzirom da samo knjiženo vlasništvo može biti osnova za traženje dozvole za gradnju. Moguće je da postoji i više vlasnika, recimo supružnici, ali u tom slučaju moraju podnijeti zajednički zahtijev za dozvolu, te su i zajednički vlasnici objekta. Neće vam pomoći ni usmeni dogovori kojih se u vlasničkim odnosima treba kloniti jer pravno ništa ne znače, a također ni potvrde da će to zemljište jednog dana biti vaše.
 12. Osjetljivo pitanje sa mogućim u budućnosti neželjenim posljedicama. Ne mislim ulaziti u pravni status te polugrađevine, stanje u vlasničkim knjigama, građevinsku dozvolu, već želim dati savjet koji ne ulazi u te okvire. Imam dobro životno iskustvo u kojem sam bio svjedok velikog broja raznih udruživanja, zajedničkih gradnji vikendica, kuća, osnivanja obrtničkih radnji i sl. koje su osnivali najbolji prijatelji i koji u većini nisu bili dugog vijeka, a posljedice su bile katastrofalne. Bilo je lakše ako je nakon razlaza postojala mogućnost razdvajanja, ali ako su morali ostati i živj
 13. Dobro je da ste svoj problem prepustili stručnoj osobi. Ali nije u redu da ste uz angažman odvjetnice još potražili i drugo mišljenje na ovom forumu što ja tumačim kao nepovjerenje u osobu koju ste odabrali da vam pomogne. Pravo nije zdravstvo gdje je postupak traženja drugog mišljenja uobičajeno. Dobro sam upoznat sa povratom nacionalizirane i konfiscirane imovine i siguran sam da nitko nije mogao kupiti tu oduzetu imovinu koja se je vraćala isključivo putem komisija posebno oformljenih za te poslove. Zahtijeve su mogli podnijeti vlasnici ili njihovi nasljednicu u prvom nasljednom r
 14. Po kojoj osnovi vi tražite taj stan? I nije mi jasno što tražite u HDA kada su svi podaci o konfisciranju i nacionaliziranju i razlog tih radnji upisani u vlasničkim listovima i to je jedino mjerodavno stanje vlasništva. HDA vam može dati uvid u presude po kojima je imovina konfiscirana ili nacinalizirana i ništa više. Dio tih presuda može se naći u arhivi Knjižno zemljišnih ureda. A i dugo ste čekali od 2000.god do 2010 godine. Mišljenja sam da je nastupila zastara.
 15. slavko1941

  Međa

  Najboli odgovor dobiti ćete u socijalnoj službi preko koje dobivate naknadu. Ali mišljenja sam da tu uslugu socijalne službe neće financirati. Ali valja pokušati.
×
×
 • Napravi novi...