Jump to content

slavko1941

Korisnik
 • Broj objava

  203
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O slavko1941

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Dokumente ovjerite u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u ulici Kneza Milosa 62. Istina je da je to skupo / 50 Eura koje morate uplatiti u banci / ali je vjerodostojno. Ja sam toliko platio za darovni ugovor, mozda je ovjera jednostavnijih dokumenata jeftinija. Ali se pripremite na duze cekanje bolje budite tamo prije otvaranja. Uvjek je sve puno izbjeglica. Druga mogucnost je da odete u Tovarnik, tamo radi dosta naših biljeznika koji potvrduju razne dokumente. Sastanete se sa drugim potpisnikom u Tovarniku i brzo rijesite ovjeru. Ali sada vjerovatno postoje drugi uvjeti radi korone o tome vodite racuna. Biljeznici u RS potvrduju dokumente samo za podrucje Republike Srbije i Republike Srpske.
 2. Mora li se uporabna dozvola upisati u vlasničke knjige
 3. Ako nije velika šteta i za saniranje nisu potrebni veći troškovi nemojte povlačiti mačka za rep jer očito ni vi niste sasvim nevini jer niste platili porez. I nemate račun kojim bi dokazali da je doista taj izvođač radio te poslove.
 4. Mogla je postati korisnica grobnog mjesta ,ako je platila sve troškove pogreba. Ako je tako, a imajući u vidu da prima uplatnice vjerovatno je i u tom slučaju ne možete ništa napraviti.
 5. slavko1941

  Problemi s međom

  Predugo se natežete sa time, a niste ništa postigli. Traźite katastarske planove koji su vaźili prije snimanja i krenite u rješavanje sa tim dokumentom. Angažirajte ovlaštenog geometra jer sa obilaženjem institucija nećete ništa postići. Budite spremni na dugotrajni postupak.
 6. slavko1941

  Salonit ploce

  Nema štete, nema povređenih. A što susjed namjerava to samo on zna, vama preostaje samo čekati. Ali smatram da nemože ništa napravit.
 7. slavko1941

  Salonit ploce

  Ne možete bigi odgovorni za štetu koju su uzrokovali vanjski uticaji kao vremenske nepogode. Ali možete biti odgovorni ako se dokaže nebriga u održavanju vašeg objekta, ali koliko sam razumio osim pada jedne ploče na dvorište druge štete nije bilo. Sva sreća. Vi vjerovatno znate da su salonitne ploče štetne po zdravlje radi azbesta. Možda je susjed takvim nastupom pokušao vama dati do znanja da bi te opasne ploče trebalo zamijeniti. Pokušajte razumno i odgovorno razgovarati sa susjedom jer takav način uvijek donosi bolje rezultate od nepotrebnog navlačenja po inspekcijama ili sudovima. Zamjena ploča je skupo, ali morate procijeniti koje bi moguće posljedice mogle nastupiti da se nevrijeme ponovi i to u jačem stupnju.
 8. slavko1941

  Vankjižni vlasnik

  Pa nije baš sve to tako jednostavno. Pitanje je koji su uvjeti kupoprodajnog ugovora. Koliko sam razumio kupac koristi zemljište koje je isplatio i kuću koju je sagradio bez dozvole i ništa ne traži od vaseg oca. Moglo bi ostati tako da nema poreza koji će kad tad biti tražen od vlasnika i sav taj problem morate riješiti, a to nećete postići našim savjetima koji su ustvari samo savjeti, dobri ili manje dobri, već uz pomoć odvjetnika, tim više što je kupac stranac.
 9. slavko1941

  Vankjižni vlasnik

  Uz dužno poštovanje vaš je otac trebao znati kome prodaje negrađevinsku parcelu. Ako nije čestica prošla upis zemljište i dalje ostaje u vlasništvu prodavatelja i vlasnik je trebao poduzeti mjere protiv gradnje na njegovoj parceli. Budući da je na njegovom vlasništvu sagrađen objekat isti je njegovo vlasništvo i vjerovatnost postoji da slijede posljedice obzirom da kupoprodajni ugovor nije proveden.
 10. Nažalost se sa svjedocima može sve napraviti. Mojoj supruzi je susjed oteo veliko zemjište iako je ona bila upisana kao vlasnik u zemljišnim i katastarskim knjigama. Sve na osnovu iskaza svjedoka da je on to zemljište obrađivao više od 20 godina. Tako dugo dok se na sudu neće davati prisega da svjedok govori istinu besmisleno je smatrati upozorenje suca da svjedok mora govoriti istinu inače čini kazneno djelo. Možete očekivati da ste to zemljište već izgubili ako se slični svjedoci pojave kao u slučaju moje supruge.
 11. Niste potpisali ugovor? Teško je odgovoriti što sada, bez ugovora nema ni međusobnih obveza. A nažalost u građevinarstvu kod nas je danas sve moguće, pa i ono što je nemoguće.
 12. Zgrada ima 4 kata ,a problem sa toplom vodom je samo na 3 katu, ako sam dobro pročitao vaš post. A što je sa pritiskom vode na ta dva prva kata? Ako na donjim katovima nema problema nešto nije dobro na instalaciji na trećem katu. U ovakvim situacijama treba dobro razmisliti, pokušati mirno i sa uvažavanjem riješiti problem koji gotovo za vas nije važan već samo sanacija nakon eventualnog kopanja, oprostite ako nisam u pravu ali po upitima sve se vrti oko toga. Ali prije kopanja treba pregledati svaku mogućnost otkrivanja nedostatka, a kopanje je zadnja mogućnost rješavanja problema. Treba također pogledati i nacrte vodovodnih instalacija, ako postoje možda se je potkrala kakva projektna greška, ali ipak je to mala mogućnost za nedostatak.
 13. Još jedan savjet: svaki zahtjev bilo prema HEP-u ili telekomunikacijskoj tvrtci predajte isključivo u njihove uruđbene urede naravno uz potvrdu o prijemu i datumu, a nikako slati poštom ili elektroničkim medijima.
 14. Sakupite sve papire o vlasništvu nekretnine i iste uz zahtjev za izmještanjem brojila koja nisu potrebna za vaš objekat već su postavljena za druge potrošaće i uputite na adresu HEP a tj. njihove ispostave za vaše područje i njihov odgovor je jedino mjerodavan za daljnje postupke. Što se tiče telefonskog stupa najprije morate znati tko je vlasnik mreže, a onda po istom postupku kao za struju uputite vlasniku zahtjev za izmještanjem. Ali prihvatite mišljenje da sve neće ići tako jednostavno, budite strpljivi i ustrajni. Ako nakon odgovora uvidite da niste iz bilo kojeg razloga u mogućnosti sami nastaviti daljnje postupke potražite savjet odvjetnika. Ne želim vas poplašiti i obeshrabriti, ali meni su trebale tri godine da mi zamijene njihov tender za struju koji je potpuno propao od korozije i bio velika opasnost po život, sreća da se ništa nije dogodilo.
 15. Nema drugog rješenja osim saziva stanara kojima bi se objasnila sadašnja situacija (iako oni to znaju) i donio zaključak da se izdvoje ta potrošna mjesta iz vašeg brojila i postavi novo za mjerenje potrošnje u zajedničkim prostorijama, naravno na trošak pričuve, te da se ta potrošnja plaća iz iste. I nije jasno na koji vi način određujete potrošnju u zajedničkim prostorima i to obračunavate i ostalim stanarima? Svako drugo rješenje, a pogotovo ono da će vam ostali stanari uredno vraćati svoj dio za potrošenu energiju u zajedničkim prostorima je nerealan i možete se u budućnosti nadati problemima oko toga. Riješite to sada za mir u budućnosti.
×
×
 • Napravi novi...