Jump to content

slavko1941

Korisnik
 • Broj objava

  223
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O slavko1941

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Duboko sumnjam da je vaš otac 1962 godine od države kupio nacionalizirano zemljište na kojoj je i sagradio kuću.To se tada jednostavno nije moglo i to se tada tako nije radilo. Moguće je da je dobio od ondašnjih Narodnih odbora i komisije za stambena pitanja koje su djelovale po tadašnjim općinama zemlju na korištenje. Naravno da je nije mogao upisati. Ali ako je i nacionalizirana imala je vlasnika od kojeg je oduzeta i on tada ili njegovi nasljednici imaju prvenstvo u nekom povratu. A iza toga navodite da su vaši kupili tu zemlju od neke dvije sestre, pa sada nije jasno čija je to ustvar
 2. Sve puno nejasnoća. Tražite upis vlasništva, ali po kojem osnovu. A sadašnji vlasnik je RH. Ako i upijete vratiti tu imovinu od RH pitanje je kome će se imovina vratiti. A tu je i zadruga i neminovno je razdruživanje, tko će tu sve sudjelovati u tom Gordijskom čvoru. I što će kome pripasti? A tek onda ide upis. Puno sreće.
 3. Da, postoji pojam konačno zaravnani teren i dozvoljena visina je 1 m od ravnine terena prilikom početka gradnje. Vidi PROVEDBENE ODREDBE www.zzpudnz.hr točke 5 i 6
 4. Prvo morate imati projekat za nadogradnju u koji će morati biti uključen i dio izgrađen prije 68 god jer je to sada jedna cjelina, ali i radi građevinskih rješenja nadogradnje na prije izgrađen objekat. Slijedi geodetski posao sa izradom elaborata, pa zahtjev za građevinskom dozvolom. Po dobivanju dozvole treba upis u katastar koji rješenje prosljeđuje u zemljišne knjige. Sa izvadkom iz zemljišnih knjiga i projektnom dokumentacijom možete tražiti uporabnu dozvolu. Možda slijed radnji i nije točan, ali to su radnje koje ćete morati obaviti. Koliko će to koštati ne mogu reći, ali neć
 5. Napisao sam da se nemože upisati objekat koji ne postoji, nisam dobro formulirao no činjenica je da pravno ipak ne postoji sve dok nije upisan u katastarski operat i vlasničke knjige. Molim da uvažite ispravak.
 6. Da se sporite sa susjedom mislim da ne bi ništa postigli jer on ima pravo na svom dijelu napraviti ono što je napravio. Da se radi toga zavadite sa susjedom nije toga vrijedno. Rješenje je da i vi nasipate svoj dio, naravno ako je to moguće, ali i da pustite da živica naraste još jedan metar i na taj način sačuvate svoju privatnost.
 7. Ne možete dobiti uporabnu dozvolu za objekat koji ne postoji. Prvo morate upisati objekat u vlasničke knjige. Da bi to napravili trebate da geometar napravi elaborat o izmjeri zemljišta i objekata koji sa na tom zemljištu nalaze. U geodetskom uredu će ustanoviti što je bilo sagrađeno prije 1968 godine. Budući da je dogradnja vjerovatno sastavni dio građevine izgrađene prije1968 isti dio ćete morat legalizirati. Tek po legalizaciji i upisu u vlasnički list moći ćete tražiti uporabnu dozvolu. Ovaj savjet je skup svega što sam morao napraviti da bi dobio uporabnu dozvolu za objekat sagr
 8. Vaš je gospodin susjed pogrešio kada vas nije pozvao kod te procjene. Ne morate priznati razmjere te štete kada vam nije bilo omogućeno da se u to sami uvjerite. Moguće želi da na vaš račun renovira cijeli stan. Nemojte ništa poduzimati, čekajte da taj gospodin povuče svoje poteze.
 9. Uz dužno poštovanje mislim da objekat koji ima važeću dozvolu nije mogao biti legaliziran jer za to nije bilo osnova. Ne možete legalizirati nešto što je već legalno. Legalizacija se odnosi samo na one objekte koji su izgrađeni bez važećih dokumenata, a što se odnosi na dogradnju koju ste legalizirali. Prije nego angaźirate nekoga da vam to rješava ipak otiđite u ured za graditeljstvo nadležan za vaše područje i tražite savjet. Ništa ne košta.
 10. slavko1941

  Nadstrešnica

  Sretno sa nadstrešnicom, primite se posla.
 11. Nažalost iz bogatog iskustva znam da nećete ništa postići jer morati ćete dokazati da takvo stanje nije bilo prije početka radova, a budući da niste znali šta vas čeka niste to napravili. A knauf i inače ima diletacije.Tako kažu građevinari. Isto važi za buku koja nije stalno visokog intenziteta, morali bi naručiti snimanje buke koje nije nimalo jeftino, ali tu se uzima srednja vrijednost između najniže i najviše buke te komunalna buka nemate šansu da ništa postignete. A kod snimanja se uvijek manje radi. Trebali bi se više brinuti za komunalnu buku koju će prouzrokovati promet na tom rot
 12. slavko1941

  Nadstrešnica

  Nisam baš siguran da ta poveća nadstrešnica može biti sagrađena samo na suglasnosti ostalih stanara odnosno vlasnika. Da je to tako svaki bi vlasnik gradio sebi nadstrešnice po svojoj volji, kuda bi nas to dovelo, dapače u nekim gup-ovima nisu ni dozvoljene osim pergola. Malo se prošećite do građevinskog odsjeka u svojoj općini i tamo ćete dobiti odgovor da li je tu nadstrešnicu moguće samo tako napraviti.
 13. Potpisali se nešto što niste ni vidjeli kao eto građevinari i investitori se drže riječi. Prije potpisa trebali ste tražiti uvid u projektnu dokumentaciju možda je taj zid u projektu. Mišljenja sam da nećete ništa postici, možete tražiti inspekcijski nadzor, ali nagnjaviti cete se, ali u povoljno rješenje za vas tj. da se taj zid sruši baš nisam siguran.
 14. slavko1941

  Prodaja Nekretnine

  Koji dio je vaš? Po vašem obrazloženju to neznate jer kuća stoji i dijelom na nekom zemljištu koji nije vaš. Sve možete prodati ako kupac na to pristane. Ali neće moći prenijeti na sebe plaćanje nikakvih računa jer se neče moći upisati u vlasničke knjige, a bez toga nema prenosa obveze plaćanja nikakvih računa. Opet predlažem da sredite stanje jer pokušaj prodaje nesređenog stanja nekretnine ne čini mi se baš mudrom odlukom, ali da budem iskren ni odluka kupca da to kupi nije jasna.
 15. slavko1941

  Prodaja Nekretnine

  Spornu vam ćesticu vlasnik sigurno neće vratiti jer to ne mora biti država globalno, može to biti i imovina općine ili grada, a i pitanje je koji je razlog za oduzimanje. Vrijeme za povrat imovine daleko je iza nas. Najbolje bi bilo saznati tko je vlasnik i pokušati otkupiti tu malu česticu koja takvom vlasniku ionako nije potrebna. Sakupite podatke o čestici i dajte zahtijev za otkup i u odgovoru ćete saznati što dalje poduzeti. Ako ima uvjete pokušajte sa dosjelošću, ali za takav postupak potrebna vam je pomoć odvjetnika.
×
×
 • Napravi novi...