Jump to content

anem15

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    anem15 je reagirao na gala385 u Ugovor o djelu   
    To doslovno znači da će ostali dobiti i regres i Božićnicu, a Vi ne, što je po meni vrlo nekorektno.
    Projekt pomoćnika na razini Hrvatske financira MZO odnosno EU, tako da mi nije jasna formulacija "škola nema novaca". Jedino ako su samo Vas uzeli kao dodatnog pomoćnika izvan javnog poziva uz uvjet da Vas škola financira što Vam je trebalo biti naglašeno, moja škola je tako uzela prije par godina par pomoćnika dok se isto financiralo iz sredstava osnivača (grada) uz jasan uvjet da pomoćnici neće imati pravo na išta osim prijevoza i plaće.
  2. Hvala
    anem15 je reagirao na Borbena7 u Ugovor o djelu   
    Također sam ovakvog mišljenja, odnosno da nije bilo zapreke da se sklopi ugovor o radu na određeno vrijeme za tu nastavnu godinu.
  3. Hvala
    anem15 je reagirao na gala385 u Ugovor o djelu   
    U školama se uobičajeno za asistente sklapa ugovor o radu na određeno vrijeme. Pretpostavljam da netko želi izbjeći prava iz kolektivnih ugovora.
  4. Hvala
    anem15 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Ugovor o djelu   
    Ali ako ćemo iskreno, čitajući ugovor, meni se čini da ova situacija ima obilježja posla za koji se zasniva radni odnos, i da je poslodavac tu pogriješio sklapajući ugovor o djelu.
  5. Hvala
    anem15 je reagirao na malicovjek u Ugovor o djelu   
    Otprilik ovako:
    "Ugovor o djelu" nije isto sto i "Ugovor o radu", a nezaposlena osoba koja radi preko ugovora o djelu ove bi godine mogla steći pravo na 12 mjeseci mirovinskog staža ako zaradi otprilike cca 95.000 kuna bruto (prosjecnu godisnju bruto placu). Ako pak zaradi polovicu te svote, priznat će joj se pola godine staža. Ako zaradi oko cca 8000 kuna tijekom godine, dobit će jedan mjesec radnog staža.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija