Jump to content

chiaraaa

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    chiaraaa je reagirao na Željac047 u viđanje djece   
    Poštovana, to je Vaše, odnosno, pravo oca djeteta i zašto ga nebi koristio, nemože ništa izgubiti, a može "protresti" taj CZSS, jer je razvidno da ne rade na dobrobit djece...?
    Još mi pada na pamet da bi bilo dobro izvjestiti Pravobraniteljicu za djecu, pa bi i ona zatražila njihovo očitovanje, vjerujem da bi ih to još više "protreslo" i da se nebi tako aljkavo ponašali, prvenstveno prema pravu djece na obadva roditelja, a potom i pravu oca na kontakte sa njegovom djecom...
    Sve zakonske mogućnosti neka maksimalno koristi i neka bude ustrajan.
    Sretno...!
  2. Hvala
    chiaraaa je reagirao na Željac047 u viđanje djece   
    Morate dostaviti CZSS koji je nadležan za slučaj i koji ima Vaš predmet....
    Požurnicu neka naslovii na ravnatelja/ravnateljicu navdenog CZSS, a ako on/ona ne riješi ili ako se riješi, a otac neće biti zadovoljan rješenjem i odgovorom, onda predstavku (pritužbu) nadležnom Ministarstvu....
    Sretno...!
  3. Hvala
    chiaraaa je reagirao na Ruby_Danderfluff u viđanje djece   
    Točno, to je čl. 20. Zakona o socijalnoj skrbi, moraju odgovoriti na pritužbu u roku od 15 dana od podnošenja pritužbe.
  4. Hvala
    chiaraaa je reagirao na matekalo u viđanje djece   
    Na razgovoru budu oba  roditelja. Ne pokazujete emocije, jer će vas pojesti. Sve hladno iznosite činjenice. Supruga će vas prekidati ali vi nastavljate prićat kao da ju ne čujete. Djeca će ići na raszvor s psihologom, i oni će iz razgovora zakljućiti stanje sa djecom. Poslati će svoje mišljenje na sud.
    E sad budite oprezni u mišljenju će pisati sve što ste vi i bivša naveli za vrijeme razgovora, u zapisniku koji će te sastaviti nakon razgovora, tražite da piše sve što smatrate da je bitno. Jer oni vam ništa ne analiziraju nego samo prepisuju što ste vi rekli. Dakle tko boje laže, taj je bolji...Ja sam se pravio fin, pa nisam hti pljuvati po bivšoj ženi... greška... pljujte ali hladno i to sa činjencama.
  5. Hvala
    chiaraaa je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u viđanje djece   
    Iskreno i od srca, hvala svima na pomoci. Konacno, zahvaljujuci Vama, znamo od kuda krenuti i imamo nadu u skori susret djece i oca. Vjerujem da su ovi Vasi savjeti pomogli, ne samo nama, nego svima koji su u slicnoj situaciji i kojima je pomoc potrebna.
     
    Sto se tice putnih dokumenata, otac nije sluzbeno obavijesten o vodjenju izvanparnicnog postupka niti o izradi istih. O svemu je saznao od majke, koja ga je obavijestila da joj nije bio potreban cak ni za izradu dokumenata i da je s djecom putovala u inozemstvo i bez njegovog odobrenja. Kako je to uspjela, ne znamo.
     
    Otac je obavijestio CZSS o saznanjima koje ima o nasilju koje se dogadjalo izmedju majke i njenog partnera ( koje je po izjavama svjedoka trajalo mjesecima ). Jedina povratna informacija koju ima je kako je majka u centru izjavila da otac izmislja zbog ljubomore, sto je totalno suludo. Niti je otac izjavio da je on osobno vidio nasilje, niti je za njega znao u vremenu dok se dogadjalo, nego je o svemu, kao sto sam navela, saznao od svjedoka bliskih majci. Svjedoka je vise, neki od njih su spremni svjedocit a neki su zamolili da ih se ne spominje jer se ne zele zamjeriti majci. Zato sam pitala postoji li nacin da otac dodje do bilo kakve pismene, sluzbene informacije da se nasilje dogodilo, odnosno, ono sto je njemu bitno jesu li djeca bila prisutna prilikom tih nasilja. Vjerujemo da bi to ubrzalo i centar da nesto poduzme i majka ne bi mogla negirat iste.
    Hvala na pozeljenoj sreci, trebat ce nam, vrijeme ide a djeca se otudjuju od oca ziveci u uvjerenju kako ih on ne voli i ne zeli vidjeti. 
  6. Hvala
    chiaraaa je reagirao na Ruby_Danderfluff u viđanje djece   
    Policija obično obavještava CZSS o predmetima s elementima obiteljskog nasilja, ali ne može se tvrditi da su to učinili i u ovom slučaju. Možda bi otac mogao provjeriti u upisniku prekršajnog suda vodi li se kakav postupak protiv majke i partnera radi obiteljskog nasilja, i dobiti uvid u pravomoćnu presudu, iz koje će se vidjeti jesu li djeca bila prisutna. Presudu i otac može dostaviti centru, a može je kasnije koristiti i kao argument u postupku dodjele djece prema prijedlogu komentatora Željca047.
    Suglasnost oca za izradu putnih dokumenata može zamijeniti sudska odluka u izvanparničnom postupku, je li otac bio obaviješten (morao bi biti) o vođenju takvog postupka.
    Ovisno naravi i dobi djece, razgovor djece sa psihologom ne bi trebao biti prestresan, a obvezno se provodi kad su djeca dovoljne dobi da mogu shvatiti značenje postupka i izraziti svoju volju glede toga s kojim bi roditeljem htjeli živjeti.
  7. Hvala
    chiaraaa je reagirao na drot13 u viđanje djece   
    Policija o svim događajima u obitelji (kod kojih su postupali) obavještava nadležni CZSS, bez obzira jesu li utvrdili prekršaj ili ne, tako da bi trebali znati.
  8. Hvala
    chiaraaa je reagirao na Željac047 u viđanje djece   
    Da, zato sam i sugerirao pokretaču teme da pismenim putem zatraži očitovanje od strane CZSS, na što se oni nebi smjeli oglušiti, jer su u pitanju djeca i, možebitna, povreda njihovih prava, u potpunosti se slažem sa Vama poštovani drot13..
    A ovo sve što sam naprijed napisao i što Vam je sugerirala poštovana ruby, svakako koristite, jer, ako je tako i ako se djelatnici CZSS oglušuju na te stvari, onda i oni, indirektno, krše prava djeteta i prava Vas kao oca djeteta, tj. donesenu pravomoćnu sudsku odluku, a što ni u kojem slučaju nebi smjeli, već bi trebali, žurno i bez odlaganja, o tome izvjestiti sud i Vas (imao sam takav primjer, a zahvaljujući svojoj tvrdoglasti i relativnom znanju istjerao sam slučaj do kraja), tako da Vam nema druge nego se uhvatiti u "koštac" i ustrajati (ne pokolebati se) na rasvjetljavanju svega toga i, nažalost, sami istjerati slučaj do kraja, a sve, vjerujem, na dobrobit svoje djece, kao i Vas samog, jer znam da Vam nije lako prolaziti kroz tu "gungulu i zavrzlame", suosjećam s Vama ako Vam to što znači...
    Meni preostaje samo da Vam još jednom zaželim svaku sreću, naravno, i uspjeh u rješavanju tog, nimalo, lakog probleme...
    Sretno i držite se, nemojte se pokolebati, budite ustrajni i koristite sve pravne mogućnosti koje su Vam na raspolaganju, a koje, iskreno, nisu male, poglavito ako je tako kao što navodite u što ne sumnjam..
    Sretno još jednom...!
  9. Hvala
    chiaraaa je reagirao na Borbena7 u viđanje djece   
    Nema na čemu  Dijete ima pravo na oba roditelja, prema tome, dajte malo podrške tom tati da se izbori za prava svoje djece.
  10. Hvala
    chiaraaa je reagirao na Željac047 u viđanje djece   
    Upravo tako poštovana kao što navodi poštovana ruby, sankcije za roditelja koji krši prava djeteta (manipulira djecom) na način da ne provodi sudsku odluku za dobrobiti djece su dosta rigorozne, predviđena je i zatvorska kazna do jedne godine.....kao što Vam je sugerirala poštovana Borbena7, pokrenite postupak ovrhe nad djecom, a također možete pokrenuti i kazneni progon protiv majke radi nepoštivanja i provođenja pravomoćne sudske odluke za zaštitu dobrobiti djeteta opisanog u čl. 173. KZ-a, tj. kršenja prava djeteta
  11. Hvala
    chiaraaa je reagirao na Ruby_Danderfluff u viđanje djece   
    U ovakvim slučajevima su majke bile i kazneno prijavljivane zbog kaznenog djela neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta iz čl. 173. KZ, i tu su, ako je kršenje bilo značajno i učestalo, podizane optužnice i roditelji koji su zabranjivali drugom roditelju viđanje djeteta, bili osuđivani.
    Naravno, posve je krivo i netočno da roditelj koji nije neko vrijeme viđao dijete, izgubio to pravo: dok god je sudska odluka na snazi, dotle je se ima pridržavati, a izmijeniti je može samo drugačija sudska odluka.
  12. Hvala
    chiaraaa je reagirao na Borbena7 u viđanje djece   
    Kako pravomoćna sudska odluka već postoji, ali majka ne postupa prema njezinim odredbama, tada jedini način za ostvarivanje kontakta s djecom može biti ovrha. Tako da bi bilo korisno upozoriti majku, bilo direktno ili preko CZSS, da ako nastavi sa ovakvim postupanjem, da će otac iskoristiti pravne mogućnosti koje mu stoje na raspolaganju. Možda je ovo saznanje navede da odustane od manipuliranja i otuđivanja djece, jer postupka ovrhe radi predaje djeteta i radi susreta i druženja, nije baš najugodnije rješenje.
  13. Hvala
    chiaraaa je reagirao na Borbena7 u viđanje djece   
    Da, otac je u pravu, a majka je dužna poštivati pravomoćnu odluku. Ukoliko ona to ne želi, tada se provodi posebni postupak ovrhe, koji je uređen Obiteljskim zakonom. Pogledajte ovu temu u Obiteljskom zakonu od članka 520. pa na dalje, a ako bude nešto nejasno, samo pitajte.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija