Jump to content

anonimius

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    anonimius je reagirao na Jack Butler u Molim Vas objašnjenje stavke u predugovoru   
    Kada ste sklopili ugovor o kupoprodaji i platili kaparu, srednji tečaj eura je bio, recimo 7,53 kn za 1 euro.
    Kada budete plaćali ostatak kupoprodajne cijene tečaj može biti veći, recimo 7,55 kn za euro. To je rizik koji snosite jer plaćanje vršite u kunama.
    43.000 eura u kunama po tečaju 7,53 je 323.790,00 kn, dok po tečaju 7,55 to iznosi 324.650,00 kn, dakle više.
    Naravno može kuna i ojačati ili euro oslabiti pa bi u tom slučaju platili manji iznos u kunama.
    Nemojte se brinuti previše jer neće doći do neke značajne promjene tečaja eura u odnosu na kunu.
  2. Hvala
    anonimius je reagirao na Ruby_Danderfluff u Nalog ravnatelja - pravno u redu ili ne?   
    Raspored korištenja godišnjeg odmora određuje poslodavac, ali nema zapreke da ga koristite u smislu proteka vremena, za vrijeme godišnjeg odmora rokovi teku.
  3. Hvala
    anonimius je reagirao na Ruby_Danderfluff u Nalog ravnatelja - pravno u redu ili ne?   
    Dakako, samo ako imate zdravstvenih problema koji su uvjet za bolovanje.
    Mislim da ova situacija ne bi opravdavala davanje izvanrednog otkaza s Vaše strane (a koji bi omogućio primanje naknade za nezaposlene), stoga je jedina opcija za ostvarivanje naknade ili da Vam poslodavac da poslovno uvjetovani otkaz ili da istekne ugovor na određeno vrijeme (je li Vaš ugovor o radu sklopljen na određeno ili neodređeno vrijeme?)
  4. Hvala
    anonimius je reagirao na felixx u Nalog ravnatelja - pravno u redu ili ne?   
    Nipošto nemojte sami davati otkaz. Kao što sam napisao - treba prvo naći bolji posao. To j opcija koju bih preporučio. Nađite bolji pozao i zahvalite im se. U međuvremenu uvijek možete raditi sporije, i ljubazno se ispričati da zbog previše posla neki zadatak niste obavili na vrijeme.
    Druga opcija je da oni vama daju otkaz. 'Natjerajte' ih da vam daju otkaz. Prvo slijedeći tjedan odete na bolovanje zbog gripe - sezona je gripe, liječnici čak i savjetuju pacijente da se samo jave liječniku da otvori bolovanje a ne da polaze takvi zarazni i pod temperaturom u čekaonice. Te da dođu po doznake kad prizdrave. Onda nakon tjedan dana opet odete na bolovanje. Pa opet i opet. Na kraju i zbog bullinga. U međuvremenu možete jako traljavo raditi poslove koji vam nisu u opisu radnog mjesta. Ne ići u konfrontacije, nego ne izvršavati zadatke na vrijeme , sabotirati... Kad dobijete otkaz, pokrenete radni spor zbog neopravdanog otkaza - jer ste dobili otkaz zbog lošeg obavjanja poslova koji su vam nametnuti a nisu bili u opisu radnog mjesta. Realno, onakvo rješenje o poslovima za koje nemate formalne kvalifikacije nisu vam mogli nametnuti. 
    Mnogi odaberu ovu drugu opciju. Ali znajte - odaberete li ovu drugu opciju, pratit će vas glas da ste loš i maliciozan djelatnik.
     
  5. Hvala
    anonimius je reagirao na crny46 u Nalog ravnatelja - pravno u redu ili ne?   
    nemoj žuriti....bolovanje ! a kod izbora posla samo su dvije opcije --isti posao za više novaca ili-- lakši posao za iste novce!
    ako daš otkaz-ništa od naknade s biroa.
  6. Hvala
    anonimius je reagirao na Ruby_Danderfluff u Nalog ravnatelja - pravno u redu ili ne?   
    Da dodam: opis radnog mjesta i organizacija posla je u domeni poslodavca. Vi za povećan opseg posla možete tražiti veću plaću, ali Vam je poslodavac ne mora dati. Što kaže komentator felixx, u tom slučaju Vam jedino preostaje zahvaliti se poslodavcu na suradnji i potražiti sreću drugdje.  Ja Vam želim svu sreću i nadam se da Vam je poslodavac ipak donekle razuman čovjek.
  7. Hvala
    anonimius je reagirao na felixx u Nalog ravnatelja - pravno u redu ili ne?   
    Ovdje se savjeti djele volonterski.Jedina 'nagrada' nam je naše zadovoljstvo što pomažemo.
    A , da, i djeljenje ovih bodova stiskanjem onog 'pehara' .
  8. Sviđa mi se
    anonimius je dobio reakciju od drot13 u Nalog ravnatelja - pravno u redu ili ne?   
    Hvala Vam puno. Nisam baš toliko mlad al eto, prešla se 30ta. Postoji li kakva mogućnost da Vam se osobno zahvalim? Bilo bi mi drago.
  9. Hvala
    anonimius je reagirao na felixx u Nalog ravnatelja - pravno u redu ili ne?   
    1. Možete odbiti nalog jer ti poslovi definitivno nisu u opisu radnog mjesta za koje ste primljeni. 
    2. Možete tražiti veću plaću, obzirom da su vam u zadatak stavili poslove veće složenosti, pozvati se na to kolike plaće imaju ovi drugi ako rade slične poslove. Nemojte precjenjivati svoju 'vrijednost' , ali ako drugi rade iste poslove a imaju plaću 6000 ...
    3. Shvatiti ovo kao priliku za učenje i stjecanje znanja i iskustva. Plaća nije baš nešto, ali posao je na ugodnom i toplom. Iako ste dobili sve te zadatke, ne znači da se baš morate polomiti od posla. S vašom strukom, možete negdje dobiti i 2-3000 više, ali za neki posao na terenu sa prekovremenima, ili tko zna što. Uz takav posao, teško bi mogli studirati. A u nekom budućem CV u molbi za posao lijepo će se vidjeti ako ste nekoliko godina radili sve ove poslove.
     
    U svakom slučaju, kako ćete se postaviti ovisi i o tome ima li drugih kandidata koji bi mogli i htjeli raditi ovaj vaš posao za tu plaću.
    Još ste mlad. Ništa vas ne spriječava da aktivno tražite drugi bolji posao. Ja bih savjetovao da eventualno ako nađete kakav bolji posao na koji bi mogli otići  pregovarate pokušate ishoditi malo veću plaću , u svakom slučaju sve što radite dogovorite sa kolegom. 
     
    Toliko od mene.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija