Jump to content

vaneu

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    vaneu je reagirao na Matrix u Ustupanje nasljedstva   
    Ako su pozvani na nasljeđivanje, može. 
    U konkretnoj situaciji nebitno. 
  2. Hvala
    vaneu je reagirao na gala385 u elektronički zapis HZMO i stvarna te potrebna str.sprema   
    Nema potrebe to mijenjati, ne utječe na ništa. Može se...
  3. Hvala
    vaneu je reagirao na malicovjek u pravo na evidenciju i naknadu za nezaposlene i otkaz poslodavca   
    I jedna i druga cinjenica stoji, mozda je ovih prva tri mjeseca naknada sa burze nesto veca od mirovine ali je zato ostatak vremena sigurno manja.
    Na kraju suma sumarum, Vi lijepo u mirovinu i potrazite si posao na 4 sata rada dnevno.
  4. Hvala
    vaneu je reagirao na sivko u pravo na evidenciju i naknadu za nezaposlene i otkaz poslodavca   
    To je iz starog zakona (doduše nebitno) jer ima i nastavak.čl.10 st.1 toč.10 https://www.zakon.hr/z/1751/Zakon-o-tržištu-rada
     
  5. Hvala
    vaneu je reagirao na malicovjek u pravo na evidenciju i naknadu za nezaposlene i otkaz poslodavca   
    Ne isplati vam se da si sami placate produzeno osiguranje to bi vam bilo cca 600 kn mjesecno a vi staza imate dovoljno, a sa ovim dodatnim uplatama ne dobivate na boljem prosjeku cak vam prosjek pada.
    Prijaviti se  na produzeno osiguranje mozete u roku 12 mjeseci od kad ste se prijavili na burzu rada, ali ako mislite onda to morate sto prije jer to produzeno placate od dana kad ste se prijavili na burzu, znaci ako se prijavite za produzeno osiguranje, npr. nakon sto ste na burzi vec proveli 8 mjeseci morali bi platiti zaostatke za tih 8 mjeseci cca 4800 kn, a ako taj iznos ne platite u roku 15 dana, zaracunat ce vam grdu kamatu.
    Bolja vam je solucija otici u mirovinu i onda raditi 4 sata dnevno, takvim radom nakon najmanje godine dana rada (nakon prestanka rada) mozete ponovo zatraziti da vam se preracuna mirovina.
  6. Hvala
    vaneu je reagirao na advokatus u kupoprodaja nekretnine U RH kupac fizička osoba van EU   
    Poštovani,
    za sam ugovor i upis prava vlasništva za korist državljana BiH bi trebalo razmotriri odredbe međudržavnog ugovora vezano za stjecanje prava vlasništva državljana BiH-a. Ako su pretpostavke ispunjene i ako u samom ugovoru postoji klauzula intabulandi, za upis vlasništva nebi trebalo biti problema. Vezano za uplatu kupoprodajne cijene, to biste morali provjeriti u banci odnonosno hoće li kupac sa svojeg računa (koja vrsta računa, domaći, inozemni) moći izvršiti uplatu na devizni račun prodavatelja otvoren u RH. Ako bi navedeno bioi problem, aneksom ugovora o kupoprodaji se može izmjeniti odredba o računu prodavatelja.
    Lp!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija