Jump to content

Lokvica

Korisnik
  • Broj objava

    34
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    Lokvica je reagirao na huskyCRO u Upit   
    Najbitnije je da imaš radost onda ti netreba ni radni staž!🧐
  2. Hvala
    Lokvica je reagirao na Spitfire u HRV   
    Čovjek je tražio konkretan odgovor na konkretno pitanje pa mi stoga nije jasno čemu trpanje objava koje nemaju veze s pitanjem. Lijepo otvorite temu o tome pa tamo lamentirate (naravno kulturno) uzduž i poprijeko. Možda bih i sam imao što o tome napisati.
    Dakle,
    sastavljanje žalbe kao takove nije nešto posebno komplicirano. U zaglavu se stavlja kome se šalje i tko te Predmet-žalba. Nadalje navodiš da se temeljem upute o pravno lijeku u roku žališ (onome tko je naveden kao drugostupanjsko tijelo u Uputi), na rješenje toga i toga oda tada i tada, Klasa:..., Ur.Broj:..., temeljem kojeg ti je/nije priznato pravo na status HRVI u iznosu tome i tome. Tada navodiš da smatraš da ti je zdravstveno stanje koje je posljedica DR toliko narušeno te da je ocjena o oštečenju organizma poradi bolesti trebala biti za tebe povoljnije ocijenjena. U prilog tome navodiš da je iz medicinske dokumentacije vidljivo da si do DR bio potpuno zdrav te je trenutna bolest povezana sa DR, da se liječiš od tada i tada te da imaš toliko i toliko bolničkog liječenja, dnevnih bolnica, operacija i sve ostalo što bi ti išlo u prilog. Također da je iz vojne dokumentacije vidljivo da si Dragovoljac DR da si obavljao te i te dužnosti te izravno bio izložen neprijateljskom djelovanju iz svih vrsta naoružanja te doživio niz traumatskih iskustava zbog neposredne opasnosti od pogibije i onoga što jesi, ako jesi, radio u sklopu dužnosti i sl.
    Na kraju navodiš da slijedom navedenih činjenica, ocjenu vještaka smatraš nepravilnom te moliš da se osporavano rješenje poništi i donese novo, odgovarajuće.
    Potpišeš vlastoručno, te ako se ja dobro sjećam šalješ u dva primjerka poštom (preporučam s povratnicom), no i to ti sve piše u Uputi o pravnom lijeku.
    Ukoliko ti ovo izgleda komplicirano uvijek se možeš obratiti za pomoć nekoj udruzi iz DR koja ima nekakovu pravnu pomoć. Pozz i sretno. 
  3. Sviđa mi se
    Lokvica je reagirao na mobiliziranidragovoljacZNG u HRVI novi zakon   
    Ovo je crni humor, ne znam dal bi plakao ili se smijao, dobro da nisu uzeli u komisiju i neku čistačicu iz mirovinskog pošto su se i one nagledale PTSP-ovaca pa imaju iskustva ! ha,ha,ha
  4. Hvala
    Lokvica je dobio reakciju od Skywalker007 u hrvi novi zakon   
    Ja sam bio 14/11 u Osijeku centar za rehabilitaciju na komisiji,rekli mi 20% al treba doc rjesenje iz Zagreba onda cu vidjet sto i kako...i dali ce biti sta od tog 
  5. Hvala
    Lokvica je reagirao na Temporius u stručna procjena hrvi   
    Malo sam prelistavao stara rjesenja... Moram se korigirati o postotku od najnize braniteljske mirovine. Faktor je 0,85 a ne kako sam naveo gore 0,80 ( čl 80, stav 4, tocka 1a ZOMO). Vidim da se krivi faktor pojavljuje i u popularnoj tablici, pa molim autora da to ispravi. Ne znam zasto isto nije napravljeno i kod dana borbenog sektora. No, ionako nismo dobili nikakvo rjesenje o tome, nego samo povecanje, bez mogucnosti neke kontrole.
    Sto se tice pridodanog staza, svi koji su odlazili u invalidsku mirovinu su ga dobili, u zavisnosti od godina zivota (meni je pridodano 15 i nesto godina), medjutim mirovinski faktor je onda iznosio 0,667, i ako nisi imao veeeliku placu, dzaba svi izracuni. 
    Malo sam se poigravao s tablicom, i vidim da tek kod vojnog omjera od 30% ima svrhe traziti izracun mirovine po novom zakonu (ujedno odgovor na pitanje Lokvici - uz napomenu da tih 30% nije postotak invalidnosti (kojeg je dobio 20%) nego postotak vojnog dijela u ocjeni invalidnosti) Malo sam ga zakomplicirao, ali mislim da se moze shvatit.
  6. Hvala
    Lokvica je reagirao na Kompa u stručna procjena hrvi   
    Svaki slučaj je slučaj za sebe. S 20 % hrvi ne moraš a možeš ostvariti pravo na invalidsku mirovini po zakonu o hrv braniteljima. 
    Ima dosta branitelja, hrvi sa 20 pa i 30 % koje komisija hzmoa nije proglasila nesposobnim za rad. 
    Neke jesu ali samo zbog profesionalne nesposobnosti, neke zbog opće. No neke uopće nisu. 
    Tako da je moguće sve. 
    Ono što ti je sigurno s tih 20% je 114 kn mjesećne invalidnine. 
    Ali ovo sve je ako ti to potvrdi drugo stupanjaska komisija. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija