Jump to content

marsito

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    marsito je reagirao na Matrix u Bračna stečevina   
    Analogno citiranom bi se onda i prvi stan imao smatrati bračnom stečevinom, no osobnog sam mišljenja da bi takvo tumačenje bilo pogrešno. 
    Naime, ako je djed iz vlastite imovine kupio dva stana, odnosno po jedan baka i djed, to se samo može izvesti zaključak da su baki od strane djeda darovana sredstva za kupovinu stana, a koji u takvoj situaciji predstavlja njenu osobnu imovinu. 
    Ono što teta (bakina kćer) eventualno može potraživati je namirenje nužnog dijela iz imovine kojom je baka raspolagala oporukom, pod uvjetom da je doista povrijeđeno pravo na nužni dio. 
  2. Hvala
    marsito je reagirao na Borbena7 u Prelazak granice, oduzimanje dokumenata zbog ovrhe?   
    Zbog pokrenutog ovršnog postupka nema govora o tome da ne bi smjeli prelaziti granicu ili da bi Vam se mogli oduzimati dokumenti.
    Ako idete autom u odnosu na kojega je pokrenut ovršni postupak, tada je sud u odnosu na taj auto upisao zabilježbu ovrhe i s tim autom ne možete raspolagati u smislu da ga prodate ženi ili bilo kome drugome, jer je u odnosu na njega pokrenut ovršni postupak i on je predmet ovrhe tj. bit će prodan na dražbi. Također, postoji mogućnost da Vam se takav auto i oduzme, jer je sud po donošenju rješenja o ovrsi i zabilježbi tereta pri Mup-u donio zaključak u kojemu se nalaže ovršeniku da u roku od 8 dana od dostave zaključka (može biti dostavljen i putem oglasne ploče ukoliko ne predižete redovno poštu) preda vozilo, a ako ovršenik ne postupi tako vozilo će biti oduzeto na bilo kojem mjestu na kojem se ono zatekne.
  3. Hvala
    marsito je reagirao na drot13 u Prelazak granice, oduzimanje dokumenata zbog ovrhe?   
    Što se tiče ovrha, nema oduzimanja dokumenata i zabrana putovanja.
  4. Hvala
    marsito je reagirao na sivko u Prelazak granice, oduzimanje dokumenata zbog ovrhe?   
    Smije prelazit a oduzet mogu ako  osoba nije prijavila privremeni odlazak.Ili ako sud traži da se bude nazočan na raspravi (ako postoji sudski postupak).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija