Jump to content

Yokohama

Korisnik
  • Broj objava

    77
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Yokohama je reagirao na Slyder u Invaliditet   
    Raspitajte se u nadležnoj poreznoj upravi za detalje, no, generalno postoji olakšica za osobe s invaliditetom što se poreza tiće. A vrsta olakšice ovisi o stupnju invaliditeta
  2. Hvala
    Yokohama je reagirao na drot13 u Korona - zabrana napuštanja mjesta prebivališta - sankcije?   
    Ne, to je počelo debelo u trećem mjesecu, prije se ništa posebno nije evidentiralo.
  3. Hvala
    Yokohama je reagirao na Borbena7 u Spis   
    Možete, i služi kao dokaz u arhivi suda.
  4. Sviđa mi se
    Yokohama je reagirao na Sunčana strana ulice u otp banka i eos matrix i zatezna kamata   
    Očito je da pokušavaju naplatiti nepostojeći dug generiran iz njihove knjigovodstvene evidencije u kojoj su računali zatezne kamate i na dio koji ste ovrhom na Fini otplatili pa tako pokušavaju dva puta naplatiti isti dug. Dakle, ja bih na vašem mjestu ustrajao na činjenici da je dug otplaćen i da ne postoji, ni glavnični dio a ni zatezne kamate. 
    Razgovarajte što kraće kako ne biste nehotice priznali takav nepostojeći dug i uputite ih da svoje potraživanje pokušaju naplatiti prisilnim putem što će rezultirati sudskim postupkom kad prigovorite na eventualno JB rješenje. Recite im i da će zbog svoje tvrdoglavosti imati i znatne sudske troškove. Dokumentaciju koju imate a spomenuli ste obavijesti od banke ne morate im dostavljati, ali kažite da ćete im rado to predočiti na sudu ako ustraju u nezakonitoj naplati! 
    Realno, radi se o sistemu APP (ako prođe, prođe) i do pokušaja prisilne naplate vjerojatno neće doći, ali budite oprezni!
  5. Hvala
    Yokohama je reagirao na drot13 u Zaštita pojedinca   
    Možeš i pravobraniteljici.
  6. Hvala
    Yokohama je reagirao na Borbena7 u Zaštita pojedinca   
    Država Vas štiti na način da hitnu uslugu morate dobiti tj. ne može Vam biti uskraćena zbog ovoga. Međutim, zakoni su tu da se primjenjuju i nema zamjene za njih, ovo bi bila iznimka od pravila da se hitna usluga pruži, ali dug se tretira kao i svaki drugi dug kojega napravite, nema iznimke od pravila i tu se u slučaju nepodmirenja primjenjuje Ovršni zakon.
  7. Hvala
    Yokohama je reagirao na Borbena7 u Zaštita pojedinca   
    Ukoliko Vam se ova usluga pruži (hitni postupci za koje nama odgode) tada Vam se izdaje račun, a ukoliko ga po dospijeću ne podmirite, slijedi ovrha. Račun je vjerodostojna isprava i kao ovakav je osnova za pokretanje ovršnog postupka.
  8. Hvala
    Yokohama je dobio reakciju od Mihaelkz u Odricanje nasljedstva u korist brata   
    Potomak se može ugovorom s pretkom unaprijed odreći nasljedstva koje bi mu pripalo poslije smrti pretka a ugovor mora biti sastavljen u pisanom obliku i ovjerovljen od suca/JB.
  9. Hvala
    Yokohama je reagirao na ivistipe u Probne tablice   
    Osobno sam prije 4 godine uzeo probne tablice na policiji, ali moraš imati važeću policu osiguranja, potpisat izjavu da su kočnice i volan ispravni i navesti relaciju kretanja. Na putu do tehničkog me sustigla policija vozili su se za mnom 5 kilometara i najvjerojatnije su provjeravali tablice (vidio sam u retrovizoru) i nije bilo nikakvog problema.
  10. Hvala
    Yokohama je reagirao na drot13 u Probne tablice   
    Onda to vrijedi vjerojatno ono za potrebe registracije...
    Nije moja domena, samo čitam što piše, ali možeš probati u nekoj drugoj stanici za tehnički pregled, pa vidjeti što oni kažu...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija