Jump to content

Marello

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Marello je reagirao na Borbena7 u Ovrhe zbog neplaćenih režija   
    Posve mirni možete biti tek kada dobijete i rješenja o obustavi postupaka koji su pokrenuti, odnosno kada ta rješenja postanu pravomoćna.
    Obavezno uložite prigovor da je tražbina podmirena i da tražite obustavu postupka. Naravno, uz to ima dostavljate i dokaz o uplati.
  2. Hvala
    Marello je reagirao na Spitfire u Legalizacija lođe   
    Sušiti veš...
  3. Hvala
    Marello je reagirao na Spitfire u Legalizacija lođe   
    Čim lođa ili balkon gubi svoju prvotnu funkciju na način koji ste spomenuli, bez obzira bi li nešto rušili ili ne, potrebna je dozvola za rekonstrukciju, suglasnost suvlasnika...
  4. Hvala
    Marello je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u HEP elektra - gubitak prava na korištenje mreže   
    Bio sam danas na HEP-u pa sam dobio nekoliko različitih informacija. Postupiti ću po onoj koja mi pruža mogućnost da mi se ne naplate troškovi ponovnog priključenja pa ću javiti ovdje cijeli postupak, ukoliko ishod bude pozitivan.
    Možda je do mene, ali zakomplicirali su postupak do te mjere, da ću s njima potrošiti više vremena, nego sa svim ostalim što moram srediti vezano uz nastalu situaciju.
    Zbog ovoga sam i postavio svoj upit. Nije mi jasno kako mogu naplaćivati nešto što je već prije naplaćeno. Čime oni pravdaju taj iznos, kada nemaju apsolutno nikakav dodatni trošak, već se sve svodi na to da "puste" struju. Teško mi je pronaći bilo kakvu informaciju vezano uz ovaj postupak, a vjerujem da ima dosta ljudi koji su ovo prošli.
  5. Hvala
    Marello je reagirao na Borbena7 u Ovrhe zbog neplaćenih režija   
    Možete, ali opet nije sigurno da su sva završila na sudu.
    Tražite da Vam nakon podmirenja duga potpišu da nemaju više nikakvih potraživanja, kako na ime glavnice, tako i na ime kamata i troškova postupka.
  6. Hvala
    Marello je reagirao na Borbena7 u Ovrhe zbog neplaćenih režija   
    Utuženi dug bi bio dug nakon pokrenutog ovršnog postupka, a to ne mora značiti i da je taj dug naplaćen.
    Nije Vam jasno, jer brkate pojmove. Ovršni postupak može biti pokrenut, a da dug nikada nije naplaćen tj. ovrhovoditelj je ishodio ovršnu ispravu i on odlučuje kada će se pokušati prisilno naplatiti u nekom od ovršnih postupaka.
    Zato što ovrhovoditelj može ovršnu ispravu držati godinama u ladici prije nego li se odluči na pokušaj prisilne naplate, te zato  što ovrha na Fini nije jedina moguća ovrha, odnosno postoje i ovrhe na nekretninama, pokretninama, plaći/mirovini, autu...
    Zato što se uvećava kako troškovi nastaju, ne možete obračunavati nekome budući dug, već samo trenutno i stvarno nastali dug.
    Jedino i pravo rješenje je da pođete kod davatelja usluga te da tražite iznos sveukupnog dugovanja i osnove po kojima to potražuju tj. da Vam daju poslovni broj rješenja o ovrsi, tko i kad ga je donio, pa da možete dalje tražiti (kod javnog bilježnika i suda).
  7. Hvala
    Marello je reagirao na Borbena7 u Ovrhe zbog neplaćenih režija   
    Ne mora biti dug podmiren, treba to provjeriti. Kako nisu podneseni prigovori sva ta rješenje su ovršne isprave, tako da sada nema smisla na to prigovarati. Na tim dopisima nema obračuna dodatnih troškova, ali ih možete očekivati, jer ona nastaju sa promjenama predmet i sredstva ovrhe tj. sa novim rješenjima o ovrsi. Za stan ste za sada mirni, ali ako se nastavi ovako postupanje lako se dođe u situaciju da i stan može biti predmet ovrhe. O stanju duga informacije možete dobiti na Fini, sudu i kod samog davatelja usluge.
  8. Hvala
    Marello je reagirao na Borbena7 u Ovrhe zbog neplaćenih režija   
    Što mislite pod ovim, da su pravovremeno pokrenute ovrhe ili da su već i prisilno namireni u ovršnom postupku?
    U pravilu, ne. Jeste na zaprimljene ovrhe ulagali prigovor?
    Pitanje je koliko rješenja oni posjeduju, jer se dug redovno putem ovršnog postupka potražuje s ciljem prekida zastare.
    Podatke bez punomoći nećete dobiti, jer niste stranka u postupku. Tako da za dugove ni ne možete odgovarati, bar dok je otac živ, odnosno dok ga ne naslijedite.
    Nekretninu možete provjeriti i uvidom u zk stanje. A za sve ostale postupke možete provjeriti putem sustava e-građanina.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija