Jump to content

User_2304

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O User_2304

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ovrha se može provoditi istovremeno i preko FINE i preko poslodavca. Ako poslodavac usteže mjesečne rate onda ne bi bilo razloga za aktivaciju zadužnice pa možda da to najbolje provjerite u banci. Uglavnom, poslodavac ustegne koliko može i ostatak ide na račun što onda može ustegnuti FINA. Da izbjegnete da FINA pokupi ostatak, otvorite zaštićeni račun i tamo preusmjerite ostatak plaće.
 2. Pa jedino postoji odluka o nosenju laptopa doma, drugo nista. Odluka ne definira svrhu, nema nikakvih uputa o radu izvan ureda, dezurstvu, prekovremenim satima i slicno. Jedino sto se moze zakljuciti jest da je ovo za svaki slucaj da se moze bez problema nastaviti posao od doma. Kako trenutno nije dozvoljen rad od doma ova odluka mi nema nikakvu svrhu. Pitanje postavljam jer su krenula upozorenja i podsjetnici na odluku.
 3. Pozdrav svima, molim vas, ako netko ima iskustva ili znanja, mišljenje na temu nošenja poslovnog laptopa doma. Poslodavac je donio odluku da svi zaposlenici koji imaju prijenosno računalo, isto moraju nositi doma svaki dan. Tendencija je rad iz ureda, a ne od doma, ali ova je mjera donesena za „svaki slučaj“. Moje pitanje je opravdanost ovakve mjere koja se odnosi samo na dio zaposlenika, a ne na sve jer nemaju svi prijenosna računala, i ima li poslodavac uopće potporu u zakonu za ovakvu odluku? Hvala i lijep pozdrav.
 4. Super, sve jasno. hvala puno na odgovorima
 5. Jos nista nije ponudjeno, pretpostavka je da ce biti uskoro. Koja je razlika izmedju aneksa i otkaza s ponudom? Zar ne bi na kraju bilo isto ako se odbije aneks?
 6. Moze to obrazloziti padom prihoda uzrokovanim trenutnom situacijom, nikako krivnjom radnika. U tom slucaju i dalje mora isplatiti otpremninu u slucaju otkaza?
 7. Pozdrav, ukoliko mi poslodavac zeli smanjiti placu, a ja to odbijem, onda pricamo o poslovno uvjetovanom otkazu uz koji ide i otpremnina? Kako se u tom slucaju racuna prosjek zadnje 3 place za osnovicu otpremnine, ulazi li u taj prosjek i bonus i placa u naravi (korsitenje sluzbenog vozila u privatne svrhe) ili samo osnovna bruto placa iz ugovora? hvala i srdacan pozdrav
×
×
 • Napravi novi...