Jump to content

User_2304

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    User_2304 je reagirao na G-man u poslovno uvjetovani otkaz   
    U napisanome ne vidim problem po vas.
  2. Sviđa mi se
    User_2304 je dobio reakciju od G-man u poslovno uvjetovani otkaz   
    Samo pise da se do kraja tjedna dogovaramo oko reguliranja radno pravnog odnosa i moguceg drugog angazmana. Radnik u to vrijeme nastavlja s prijenosom znanja. Nista vise od toga. 
    hvala 👍
  3. Sviđa mi se
    User_2304 je reagirao na G-man u poslovno uvjetovani otkaz   
    U ovakvim situacijama, ili se otkazuje ugovor o radu poslovno uvjetovanim otkazom ili se daje otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora o radu (pa ako pristanete, dobro, ako ne opet dobro). Postoji i treća opcija - sporazum o prestanku radnog odnosa, no na to moraju pristati obje strane.
    Ukoliko u ovom "dogovoru" stoji doslovce samo da ćete se do kraja tjedna naći i porazgovarati, onda OK (iako bih ja kao radnik inzistirao da su precizira i što je s radnim obvezama radnika u tom periodu). Ali, za takvo što ne treba pisani "dogovor", stoga je vjerojatnije da poslodavac ide za time da sporazumno raskinete radni odnos, u kojem slučaju gubite pravo na otpremninu (osim ako vam poslodavac prizna to pravo, a rijetki to čine u tom slučaju), ujedno gubite i prava za vrijeme nezaposlenosti, ponajprije pravo na novčanu naknadu. Stoga bih bio vrlo oprezan glede potpisivanja takvog nekog papira, da vam se ne podvali nešto sasvim treće. Poslodavac je donio odluku kakvu je donio, ali ona ima posljedice, i po njega i po radnike.
  4. Hvala
    User_2304 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Ugovorna zabrana natjecanja – Zakon o radu   
    Ugovorna kazna može biti ugovorena i bez isplate naknade. Ali, poslodavac tada može zahtijevati samo isplatu ugovorne kazne, a ne i neke druge koristi, naknade štete itd. Uvjet je da je plaća koja Vam je isplaćivana i ugovorena kod sklapanja ugovora o radu, bude veća od prosječne u RH, inače je ta odredba ugovora ništetna (čl. 106. Zakona o radu).
    Dakle, ugovorna kazna vrijedi, a poslodavac nije dužan nuditi naknadu u visini pola plaće.
    Neka Vas poslodavac odlukom o poslovno uvjetovanom otkazu, uz sve druge uvjete, izrijekom oslobodi i obveze po ugovornoj kazni.  
    Po mom mišljenju, zabrana je neograničena što se tiče geografskog područja, ali vjerojatno se može sporiti da poslodavac nema pravni interes ograničavati radniku pravo na rad i kod poslodavaca iz Zanzibara koji mu ne predstavljaju izravnu konkurenciju ili s kojima se ne natječe za dio istog tržišta.
  5. Hvala
    User_2304 je reagirao na Borbena7 u Obveza nošenja poslovnog laptopa doma   
    Za sada ovdje nema ništa sporno i ne vidim razlog zašto bi kršili odluku. 
  6. Sviđa mi se
    User_2304 je dobio reakciju od G-man u Otkaz zbog neprihvacanja umanjenja place   
    Super, sve jasno.
    hvala puno na odgovorima
  7. Sviđa mi se
    User_2304 je dobio reakciju od Borbena7 u Otkaz zbog neprihvacanja umanjenja place   
    Super, sve jasno.
    hvala puno na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija