Jump to content

MicMic234

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    MicMic234 je reagirao na Željac047 u Uzdrzavanje supruge   
    Poštovana Ruby, oprostite samo da nadopunim što se tiče roka uzdržavanja, točno tako kako navodite do godinu dana, no taj rok se može i produžiti ako nije došlo do promjene okolnosti temeljem kojih je donešena odluka o uzdržavanju, no primatelj, u konkretnom slučaju bivša supruga, je dužan zatražiti produljenje roka prije isteka postojeće odluke, tj. prije proteka godine dana ako je odluka donešena na rok od godinu dana.. 
      Također, valja naglasiti, da sud može odbiti zahtjev za donošenjem odluke ako bi utvrdio da bi donošenje takve odluke predstavljalo očitu nepravdu za bivšeg supružnika prema kojem je zahtjev podnešen, supružnika od kojeg se traži  plaćanje uzdržavanja... 
    Još jednom moja isprika na upadici i nadopuni
     
  2. Sviđa mi se
    MicMic234 je reagirao na Borbena7 u Suglasnost, Njemačka, seljenje   
    S obzirom na navedeno postoji velika šansa da već i sam CZSS upozna oca sa mogućim ishodom, a to bi bilo da nema zapreka da dobijete sudsku odluku u svoju korist, naravno ukoliko on i dalje bude ustrajao u svom inatu.
  3. Sviđa mi se
    MicMic234 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Suglasnost, Njemačka, seljenje   
    Sama suglasnost za prelazak državne granice Vam niti ne treba od oca, ono što Vam treba jest suglasnost za promjenu prebivališta djeci, a to Vam on uskraćuje.
  4. Sviđa mi se
    MicMic234 je reagirao na Željac047 u Suglasnost, Njemačka, seljenje   
    Poštovana mic-mic 234,kao što Vam je napisala i poštovana Ruby, sama suglasnost oca za prelazak granice Vam nije niti potrebna, Vama je potrebna suglasnost o promjeni prebivališta djeteta, no ako tu suglasnost, kao što navodite, nemožete dobiti od oca djeteta, njegovu suglasnost može zamjeniti sudska odluka u izvanparničnom postupku.. 
    Dakle, pokrenite izvanparnični postupak u kojem zatražite donošenje sudske odluke koja će zamjeniti suglasnost oca o promjeni prebivališta djeteta, sve detaljno navedite kao što navodite i ovdje, a pošto se radi o izvanparničnom postupku, sama odluka će biti, vjerujem, donešena relativno brzo.. 
    Pošto sam, znate i sami, dosta upoznat sa Vašim slučajem, smatram da on, uopće, nema osnove za traženje izmjene odluke o skrbništvu nad zajedničkim djetetom, može, ali sam gotovo siguran da sa time ništa neće postići.. 
    Kao što sam Vam sugerirao, pokrenite izvanparnični postupak u kojem zatražite izdavanje sudske odluke koja će zamjeniti suglasnost oca o promjeni prebivališta djeteta, što će, zasigurno, prije završiti nego, možebitni, postupak o promjeni odluke o roditeljskoj skrbi, a Vi pokrećete postupak ishodovanja sudske odluke o promjeni prebivališta djeteta na temelju sadašnje, važeće, odluke o roditeljskoj skrbi.. 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija