Jump to content

Leana10

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

Nedavni posjetitelji profila

163 pregleda profila
  1. Nije korisnik nista izabrao saam niti korisnik zna ljude, niti zna ljude koji znaju ljude. Da je tako zar bih se ja javljala tu i pitala Vas za savjete? Mislim da se takvi tu ne javljaju javno. Korisnik je skupio sve papire i isao normalnom redovnom procedurom u HZMO. Čak taj isti HZMO nas je ostavio bez zdravstvene zastite, mada je receno da to ide automatizmom. To smo morali posebno rijesavati u zadnji tren jer on prima kronicnu terapiju za srce. Nebitno, ali u isto vrijeme smo ostali i bez dr opce prakse, tim je problem bio jos gori za naci drugoga ili drugu dr. Meni ovo zvuci kao insinuacija (ne znam jeli usmjerena na HZMO ili korisnika, vise je nebitno). Normalno da smo se upoznali tek sada, jer je tek sada , nedavno dakle , skupljao papire i predao ih. Ogradila sam se i rekla da ne znam da li vi to vec znate. Moja greska. Sad kad to znamo, ne znam odakle ljudima ,ja dobio 20.000 kn,ja 30.000 kn i slicno jer tako su nam govorili poznanici. LP
  2. Lako sam se snašla. Mozda vi niste upoznati s novom cinjenicom ( ili jeste ne znam ) da oko ili točno 20 % iz njegovog mirovinskog stupa ide direktno u drzavni proracun RH od cega ce se isplacivati ova mirovina. Tako da on nije dobio od toga ni kn, kao sto smo mislili da ce eventualno dobiti neki dio. No, uvjeti su vam takvi. Prije se dobivalo nesto od toga fonda jednokratno pri odlasku u mirovinu. Sada ne, nego kao sto sam rekla ide u drzavni proracun RH. O tome odlucuje HZMO ili su mu uglavnom tako to USMENO samo pojasnili u HZMO u. evo i link, ali kako i koliko to vazi po zakonu o HB ne znam jer mi nikakvu obavijest nismo dobili od REGOSA. https://www.mirovina.hr/novosti/idete-mirovinu-procedura-koju-morate-proci-ste-mirovinska-stupa/ lp
  3. S OTP Bankom sam dogovorio prvog dana u mjesecu osim nedjelje onda je drugi dan tj. ponedjeljak #skywalker Moze se i dogovoriti, ok hvala . #prof Hvala i Vama.
  4. hvala maličovjek, OTP banka je u pitanju ma evo se mučim sa ovim izračunom mirovine da ne bih vas davila ali mi baš nešto ne ide htjela bih vidjeti od kud meni ispadnu na jednom izracunu višak mirovine 🙃 a na drugom manjak pa ako bi mogli mi pomoci Čisto sumnjam da su ovi iz HZMO pogriješili u bilo čemu, ali me nekako i nesto kopka Mozete li mi reci da li se slucajno uracunava ili ne strucna sprema (VŠS u ovom slucaju) jer mi negdje šteka izracun. 😥
  5. Samo bih još pitala kojeg datuma inače idu isplate ovih mirovina, s obzirom da smo neki dio dobili 12.10., pa sam malo skeptična oko cjelovite uplate po prvi put. Hvala.
  6. Naravno da je važno i da nije bilo razloga i vi i ja znamo da bi ta mirovina bila i daleko niža. Ovo je već stvar , recimo nepravde , inata, povrijedenog ponosa koji bi mogao rezultirati istjerivanjem pravde sudskim putem. No, kao što sto i sami znate , ovisi tko " poznaje suca", postoji ta izreka, ali nemojte me osobno shvatiti, jer mi to nije namjera. Želim reći da su dvostruka mjerila postala svakodnevno pravilo. No što ćemo... “A good lawyer knows the law; a clever one takes the judge to lunch.” ― Mark Twain ( “A Good Lawyer Knows the Law but a Great Lawyer Knows the Judge”)
  7. Da, postoje problemi. Ne mogu ga naći, a on dalje nije išao ništa tražiti još. Ne znam ima li potrebe, jer nije u redu da mu piše samo vojnik, ako to nije u potpunosti tako. On je za vrijeme rata primao dohodak na osnovu tog čina.
  8. Da, braniteljska mirovina naravno., dragovoljac DR. U toj mirovini se računa i staž u DR i civilni staž, pa se oduzima, zbraja da sad ne duljim oko toga. Tu je već pojašnjeno puno puta. (starosna mirovina po posebnim uvjetima za dragovoljce, branitelje) Postoje problemi,, da. Suprug je taj čin imao tijekom rata, dok nije prešao u drugu postrojbu. Samo ga oni ne mogu naći. Nema ga u sustavu. Vrijedi li se boriti za toili ne?
  9. Ovako molim, kolika bi bila mirovina (da je priznat čin i da je uredno uveden u sustav) dakle mirovina po tzv posebnim uvjetima i novom ZOPHBDR. Koliko vrijedi čin? Ako netko ima čin zapovjednika desetine / dočasnika, takoder i iskaznicu dočasnika na kojoj sve piše i još uvijek par živih suboraca. Mirovina je dobijena nedavno ,oko 3460,72 kn jer je ispunio sve uvjete. Medutim, čina u SUSTAVU nema. Tu duznost je obnasao od 23.01.1993. do 31.03.1994.g.
  10. ni za zatezne kamate? "https://www.morh.hr/cesta-pitanja-odgovori-2017/ 3. Je li moguće otpisati dug s osnova zateznih kamata za najamninu? Moguće je, ukoliko budu zadovoljeni svi uvjeti za otpis propisani Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja („Narodne novine, broj 52/13 i 94/14). Najvažnije je da se glavnica duga najamnine plati u cijelosti, te da se podnese pisani obrazloženi zahtjev za otpis duga s osnova kamata Ministarstvu obrane, Odjelu za evidenciju i materijalno knjigovodstvo, Zvonimirova 12, Zagreb. Zahtjev će se proslijediti na nadležno postupanje u Ministarstvo financija." Znaci nista......nikakvog izlaza.....hvala vam na odgovoru....ne znam kako cemo stvarno ne znam...isuse boze....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija