Jump to content

Promjena posla,traži se preslik radne knjižice, a moja u firmi?


snake

Preporučene objave

Trenutno radim u privatnoj firmi,ali bi htjela promijeniti posao. Sada kako se javiti na natječaj u državnu firmu kad se traži uz ostalo i preslika radne knjižice , a ja do nje ne mogu jer je kod mog poslodavca koji ni ne sumnja na moj odlazak?Da li mogu nekakvu natuknicu staviti pri javljanju na natječaj da me ne bih odmah otpisali jer nisam priložila sve dokumente?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vrlo nezgodna situacija. nemojte lagati u firmi. recite da biste se htjeli javiti na natječaj i da vam daju radnu knjižicu na kopiranje. teško da će vam je dati da ju nosite okolo, ali kopirajte ju u firmi. vaše je pravo da se javljate na natječaje i da tražite bolji posao, prema tome poslodavac vas sadašnji ne bi smio ograničavati, ali radi se o privatniku, pa ne znam kakve su oni volje. ja radim u državnoj službi i uvijek ju mogu dobiti.....čak i da samo jedan čovjek zna za to. pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ali bojim se da bi time vrlo lako mogla dobiti otkaz,a njega si ne mogu trenutno priuštiti...želim raditi na ovome poslu,a ako se drugdje ukaže prilika,rado ću je prihvatiti... da li me državna firma može uzeti u obzir ako ne ispunjavam sve uvjete?Valjda mogu navesti da trenutno radim,ali želim promjenu i da im nisam u mogućnosti trenutno dati presliku radne knjižice???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko ne prilozite sve dokumente u postupku natjecaja, bit cete sasvim sigurno u postupku izbora kandidata eliminirani zbog nedostatne dokumentacije. Cak Vam u tom slucaju nikakva zalba niti tuzba ne mogu pomoci, jer niste prilozili trazene dokumente.

 

Za ubuduce : uvijek kada imate radnu knjizicu u ruci, fotokopirajte je, cuvajte fotokopije, nikada ne znate kada ce Vam trebati.

 

Nadalje, prema Zakonu o radu, poslodavac Vam je duzan vratiti radnu knjizicu na Vas zahtjev, jedino sto potpisujete da je radna knjizica preuzeta, odnosno, da je sada kod Vas.

 

Sto se tice sadasnjeg zaposlenja i novog natjecaja, predlazem Vam da se raspitate neposredno tamo gdje se zelite javiti na natjecaj, da li ce Vam prihvatiti molbu ako ne prilozite fotokopije radne knjizice, mozete im pokusati objasniti situaciju, ali se bojim da ce Vam odgovor biti negativan. Morali biste naici na nekog sa jako puno razumijevanja, a kada su natjecaji u pitanju, pravila su dosta stroga.

 

Ako ste zadovoljni sa poslom u sadasnjoj firmi (poduzecu), ako nemate stvaran razlog za promjenu, onda prvo ipak dobro razmislite.

 

Morate znati da, ako ne upoznate sadasnjeg poslodavca sa stvarnim cinjenicama i Vasom namjerom, mogli biste naici na poteskoce koje bi mogle uzrokovati nemogucnost zaposlenja na novom radnom mjestu.

 

Jedna od poteskoca na koju mozete naici jest cinjenica da, kada Vas primaju na posao u drugu ustanovu, firmu, poduzece ... morate dionijeti radnu knjizicu. To znaci da kod sadasnjeg poslodavca morate dati otkaz. Ako zelite sporazumni raskid radnog odnosa, tada poslodavac (sadasnji) ima pravo traziti da odradite otkazni rok sto se nikako ne mora poklapati sa pocetkom Vaseg novog zaposlenja.

 

Ako dadete izvanredni otkaz (za sto ne morate navoditi posebne razloge), mozete eventualno riskirati tuzbu sadasnjeg poslodavca ...

 

Zato prihvatite savjet iz gornjeg odgovora koji Vam kaze da "... nemojte lagati ...".

 

Zato postoje razgovori, neobavezni, uz kavicu, zato postoje pitanja, prijateljski odnosi ... ako to naucite, ostvariti ispravnu komunikaciju, nece Vam nista biti problem - ako nadjete drugi posao, nitko Vam nece praviti probleme, ako ga ne nadjete, sve ostaje po starom ....a u tom slucaju nije problem niti dobiti fotokopije radne knjizice, ili radnu knjizicu ... bez nepotrebnih neistina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija