Jump to content

Uništavanje i pravo na zaštitu imovine


anamir

Preporučene objave

Radi se o obiteljskoj kući od dva kata, u kojoj ima više suvlasnika, a jedan od njih sam i ja, a s jednim od njih sam i u  srodstvu a i u sporu.  Moj stan se nalazi u prizemlju. Ispred njega je terasa od njegove garaže. Tom terasom on se ne služi, već samo ja. Vrata od stana izlaze na tu terasu. Na terasi nije uređen odvod pa oborinske vode stvaraju bazen na njoj, ulijevaju se u stan natapajući i zidove stana.

Dio mog stana je nenatkriven, tj. Nadograđen uz kuću. Spomenuti ima stan na drugom katu, nad kojim je izgrađen krov. Na krovu je ugradio otvoreni odljev / građevinari to zovu „rigalica“/ za oborinske vode, pa kad pada kiša s visine od 5-6 m voda se u slapu  stropoštava i ruje terasu koja je krov dijela mog stana.

Tražila sam da sanira ili da ja to učinim s terasom ispred moje kuće na kojoj se skuplja voda i da demontira  taj odljev s vrha kuće, međutim s njim se ne da razgovarati, kao i što mi ne da da ja nešto poduzmem.

Molim savjet, što mogu učiniti, a da to ne bude sudski postupak jer će se to otegnuti u beskraj a meni je radi zaštite stana hitno. Može li tu šta učiniti inspekcija , komunalni redari ili nešto drugo. Ima li neki Zakon koji to definira.

Najljepša vam hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija