Jump to content

lažni iskaz - Pomoć


anonimno

Preporučene objave

Županijski sud podio je kaznenu prijavu iz čl 99.st.1 i 129 st.2 KZ-a. Istina je da smo se ja i susjed nakon njegovih uzastopnih prijetnji meni i mojoj majci pohrvali i pali na beton nakon toga je nazvao policiju jer je ozljedio usnicu i plavilo ispod oka.Dobio sam prekršaj RJM.Za kazneno dijelo nanošenja teške tjelesne ozljede znam što je policija došla nakon 4-5 dana od dana kada sam navodno počinjeno nedjelo i to nije sve kada sam se odazvao na poziv županiskog suda sudac je pročitao da sam 3 puta udario oštećenika šakom u glavu i kad je pao na pod još 3 puta udario šakom u glavu i prijetio ubojstvom što nije istina. dao sam obranu ali ništa mi ne vrijedi sudac je odlučio da predmet ide na općinski . Što da radim. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo) nije Županijski sud podnio kaznenu prijavu, to je mogao učiniti ili oštećenik ili policija.

Kao drugo) istražni sudac Županijskog suda Vas je ispitao kao okrivljenika u fazi istrage.

Kao treće) Županijski sud po dovršetku istrage šalje spis državnom odvjetništvu koje će odlučiti hoće li podignuti optužni prijedlog i poslati ga Općinskom sudu.

Kao treće) ako vas optuže ponovo možete iznositi svojju obranu pred Općinskim sudom, te će se ponovo izvoditi svi potrebni dokazi. A ocjena je na sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnika možete zatražiti kad postupak započne pred Općinskim sudom iz razloga loše materijalne situacije. Sucu tada morate opisati i dati sve podatke o svom imovnom stanju (prihodi, vlasništvo, članovi obitelji i slično), i ako sudac utvrdi da si doista ne možete priuštiti odvjetnika postavit će vam se na teret suda.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

notarica je napisao:

Odvjetnika možete zatražiti kad postupak započne pred Općinskim sudom iz razloga loše materijalne situacije.

 

može zatražiti, ali neće i dobiti, jer nisu ispunjeni svi uvjeti predviđeni ZKP-om (čl. 66.st.1. i 2.)

 

znači, ne radi se o redovnom (optužnica!) već o skraćenom postupku, ne radi se o obveznoj obrani, ne postoje posebne okolnosti slučaja koje bi opravdale tu odluku..prvenstveno se misli na težinu k.d. (čl.99. st.1. KZ) i zapriječenu kaznu, moguću sankciju, složenost samog slučaja..naravno ovo sve pored lošeg imovnog stanja..

 

iz prakse, u pravilu u ovakvim predmetima branite se sami ili si angažirate odvjetnika..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može svakako odgovarati, ukoliko imate svjedoka, da je o vama i vašoj majci iznosio neistinite podatke koji šteta vašem ugledu i časti.

Naime radi se o kaznenom djelu kleveta iz čl. 200 st.1 Kaznenog zakona.

 

Što se tiće predbacivanja za izvršeno kazneno djelo također je odgovoran, a u oba slučaja progon se pokreće privatnom tužbom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

... kako to da njemu vjeruju a meni i mojoj majci ništa ne vjerju . Može li taj čovjek odgovarati za svoje laži.

 

postojala je kaznena prijava i uz nju odredjena dokumentacija, sluzbene zabiljeske o obavljenim razgovorima i sl. a cija se vjerodostojnost i dokazna snaga provjerava u istraznom postupku..nakon toga ce se ocijeniti ima li tu ili nema osnove za podnosenje optuzenja i za koje kazneno djelo..

cijenit ce se i izjava ostecnika i vas i vase majke i svega ostalog (ako postoji) pa onda odluciti..to moze uciniti vec DO pa prijavu odbaciti ili ce odluka biti na sudu..

zasto "njemu vjeruju" a vama ne, ne znam na sto mislite..tko mu to vjeruje? on je podnio prijavu (stavio prijedlog) za k.d. prijetnje, a za k.d. tjelesne ozljede se postupalo po sluzbenoj duznosti nakon zaprimanja traumatoloskog lista bolnice..

sve se to moze provjeriti..

ukoliko se dokaze da ovu tjelesnu ozljedu nije zadobio u sukobu sa vama, a vas je teretio, mozete ga nakon toga prijaviti za k.d. laznog prijavljivanja kaznenog djela..za prijetnju to nije slucaj..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvi put kad je bio u doktora ustanovljene su mu lakše tjelesne ozljede ,nakon tri dana meni dolazi policija na vrata i tražili su moj iskaz jer je oštečenik bio kod sudskog vještaka i okarekterizirane su mu teške tjelesne ozljede.Mogu li ja zatražit novo vještačenje?

 

ma, nije on bio (nije mogao biti!) ni kod kakvog vjestaka u toj fazi..bit ce da se promijenila prvotna kvalifikacija ozljede naznacena na traumatoloskom listu (npr. osoba ode u drugu bolnicu, obave se dodatne pretrage, snimanja i sl.) a tada policija sluzbeno postupa temeljem te med. dokumentacije jer se radi o tto.

svakako ce se provesti vjestacenje (kako vam je vec rekao prethodnik), a ako kojim slucajem to ne bude ucinjeno a podigne se optuzni prijedlog protiv vas, kao okr. mozete predloziti da se to ucini u dokaznom postupku..(tada vjestaci sudsko medicinski vjestak!)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija