Jump to content

Porez na dobit od dionica, trgovanje kroz više godina


vm5

Preporučene objave

Poštovani,

Bez puno informiranja, 2017 sam uplatio neke novce na stranog brokera (UK) i trgovao dionicama na US tržištu (NASDAQ i NYSE)

U međuvremenu sam imao još nekoliko manjih uplata u 2018 i 2019.

Trgovao sam dionicama i opcijama, i do danas vjerojatno se nakupilo stotine ako ne i tisuće transakcija. Pri tom, svaki put sam ponovno uložio sve dobitke. Svoj početni ulog povećao sam oko 5x.

Prije nekoliko dana prvi put sam povukao dio novca, isplatio sam na svoj bankovni račun dvije transakcije s brokera. Kod brokera sam ostavio 50% za daljnje trovanje, isplatio sam jednu transkaciju 20% od ukupnog portfolia (početni ulog), i dio dobitaka tj 30% od ukupnog portfolia.

Molim vas savjet gdje sad prvo krenut. Trebam li prijavljivat za porez prvu transkaciju iako je ona u biti moj ulog? Jesam li trebao prijavljivat svaku pojedinu transkakciju (tada bi vjerojatno i odustao od trgovanja) i jesam li u problemu jer to nisam odmah napravio. I kako prijavit porez na ovu isplatu od 30% portfolia. Te konačno, trebam li ikom išta prijavljivat na ovih 50% što sam ostavio kod brokera za daljnje trgovanje?

Znam da je puno pitanja, ako mi netko može pomoć privest ovaj postupak kraju da bude sve 100% legalno (želim platit porez ali ne želim platit nekakve kazne jer negdje nekom nešto nisam prijavio), uplatit ću po vašoj želji neku svotu u humanitarne svrhe.

Hvala! :)

uređeno: od vm5
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija