Jump to content

Nesavjesno liječenje jedva pokretne osobe, moguća prijava Komori?


Iva973

Preporučene objave

Poštovani, molila bih Vas da mi pomognete u ovom što ću Vas pitati jer smo i muž i ja na rubu snaga, a živce smo u ova tri mjeseca izgubili. Zanima nas da li možemo prijaviti njegovu (moju od nedavno) rajonsku liječnicu i ako je to moguće da nam objasnite kako i kome.
Početi ću od prije, skoro već tri mjeseca.
Nosili smo novi krevet na peti kat i odmah sutra kada se ustao suprug se počeo žaliti na bolove u kralježnici. Prvo smo mislili da je od promjene kreveta i nismo tome obračali toliku pažnju.
Svakim danom bol je bila sve jača dok on više nije mogao normalno hodati. Sjeli smo u taxi i otišli do naše rajonske lječnice. Ona je dijagnosticirala Išijas, dala mu koktel injekcija Dextametazoba, Trajala od 100 mg i Diazepama od 10 mg.
Nakon toga mu je rekla da će morati dolaziti na inekcije svaki dan. Kako nemamo auto, mi smo sutra opet zvali taxi i dobio je inekcije u ambulanti.
To je bio posljednji put da ga je doktorica vidjela do dan danas.
Kako se njemu stanje pogoršalo, on se više nije mogao dignuti iz kreveta. Ja sam taj dan umjesto njega otišla kod nje i saopćila joj da se on više ne može ustati ni do wc-a. I da nije mogao doći na inekcije.
Ona mi je dala inekcije Dextametazona, Tramala i Diazepama za nekoliko dana, nije poslala (do dan danas) patronažnu sestru da mu ona daje inekcije, nego sam ja sama (neuka po tom pitanju, nemam završenu medicinsku školu) onako kako sam gledala med. sestru u ordinaciji kad mu je davala, isto sam radila kod kuće.
Svaki put sa strahom i u nadi da sam to uspješno napravila. Njemu bi bolovi popustili na nekoliko sati nakon inekcija i kasnije opet nesnodni bolovi. Tada je već bio totalno prikovan za krevet. Nakon te ture injekcija sam opet posjetila liječnicu, a ona mi je ovaj put dala punu kesicu istih injekcija i poslala me kući.
Ni tada, a tad ad sam je molila da pošalje bar patronažnu sestru, nije to napravila.
Opet sam se ja "igrala" doktora i sama mu davala inekcije. Tu je već debelo prošao prvi mjesec. Počeo nu se stvarati dekubitus na što sam je odmah upozorila i molila da mu dođe u kućne posjete. Nikada se nije pojavila, mada je dvaput obećala da će doći.
Proveli bi cijeli dan u nadi da će se ipak pojaviti. Počela su se stvarati još dva dekubitusa, inzistirala je da sve slikam i da joj slike dekubitusa pošaljem mailom. Ja sam tako i napravila jer smo shvatili da ona ne želi doći. Sve mailove i poslane slike čuvam na računalu kao i nail gdje je preklinjemo da napokon dođe u kućne posjete; naravno da mi nije ni jednom riječju odgovorila.
Često mi se javlja kada je zovem i govori da je u kućnim posjetama, te da nema vremena. Kada sam malo povisila ton rekla je da će poslati patronažnu koja isto nikada nije došla.
Sama sam posudila hodalicu i madrac za dekubitus.
Nisam spomenula da ga je od 31. srpnja do prije nekih mjesec dana slala na četiri različita hitna prijema,. Od neurologa koji mj je dao tablete, naručio CT kralježnice (koji je 15. rujna), na nalazu napisao fizikalnu terapiju, pa na hitni  infektivni prijem jer je više od mjesec dana imao visoku temperaturu; docent je u čudu pitao tko nas je poslao tu.
Nakon toga na hitni ortopedski prijem. Tu je dr. na RTG-u vidio ozljedu L2, L3, L4, L5,- S1 
Te je i on napisao kućnu fizikalnu, da ništa ne može bez CT snimke. Kada sam donijela nalaze i spomenula kućnu fizikalnu rekla je da to njemu sada ne treba.
Tek prije dva tjedna uz moju upornost i sve češće dolaženje mi je med. sestra (taman se vratila sa godišnjeg odmora i nije bila upoznata sa trrnutnom situacijom) kada sam joj sve u tiho ispričala ona uzela nalaze i napokon ih pečatirala za protokol. Doktorica je također tanemarila da mu je CRP oko 110 i da je već dugo pod velikom upalom i da zato ima visoku temperaturu.
Mogla bih Vam ovdje još puno toga napisati, neispisivanje recepta za lijekove koje je morao i mora piti, pre kasnog izdavanja recepta za flastere za dekubitus. Da skratim što  više mogu, kada god nazovemo na telefon  nije ugodna, spušta nam slušalicu i uvijek govori da je pre zauzeta.
A kada je vrijeme za mog supruga bojim je se pitati.
Kada je zovemo, zovemo sa strahom kako će ovaj put razgovarati s nama.
Ja bolujem od kronične anemije, molila sam je prije mjesec dana da me pregleda, imam operiran tumor hipofize, zadnje vrijeme ne čujem dobro, rekla je da se naručim što sam i napravila i opet me nije pregledala nego je prepisivala muževe nalaze u računalo, javljala se na telefon i na mobitel, ja sam šutke sjedila i čekala da se napokon po prvi puta posveti meni, ali nije. Nakon toga mi rekla da napustim ordinaciju. Došle du mi suze, a ona mi je kao moj doktor rekla da mi je ovo prvi i zadnji put da sam imala izljev emocija.
Za kraj, rekla sam joj da nitko u obitelji osim supruga nezna ništa o lijekovima koje pijem, tu sam je vezala Hipokratovom zakletvom, a ona je odmah idući tjedan to spomenula mojoj svekrvi.
Mi se i dalje borimo sa suprugovom ozljedom kralježnice, sama od starta liječim dekubitus po osjećaju. Nitko nije došao ni pokazao mi. On je izgubio 25 kg, trebao bi i infuzije malo primati, a zakinut je za sve, jedva da i ovo malo ljekova napiše, a i tu su uvijek potkradu neke greške koje vode u naknadne ispravke.
Da se čovjek osjeća kriv što je trenutno bolestan.
Ispričavam se na pre dugačkom pitanju, ali jedino ovako sam mogla sve objasniti.
Molim Vas pomozite mi, objasnite mi koja su naša prava i da li je možemo prijaviti k kome?
Ako Vam nešto treba pojasniti Vi samo recite, mi smo doslovno na rubu snaga.
Svako dobro Vam želim, lp Iva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija