Jump to content

trasa želj. pruge i nemogućnost dogradnje postojećeg objekta


diamond

Preporučene objave

Molim za pomoć

Moja svekrva je vlasnica nekoliko parcela od kojih je jedna građevinska i na njoj je sagrađena obiteljska kuća i kraj nje štala. Kuća je izgrađena prije II svj. rata. Provjerom kod djelatnika komunalnog odjela Grada Kastva i kod nadležnih u Urbanizmu saznali smo da se kompletno zemljište cca 6000m2 nalazi na trasi izgradnje buduće pruge. Kako su rekli ta je trasa planirana još za vrijeme bivše Juge no nikad nitko nije ništa proveo. Grad Kastav je taj zemljišni pojas stavio u trasu pruge te nam je rečeno da ne možemo ništa graditi, dograđivati ili mijenjati osim nužnih popravaka radi poboljšanja uvjeta stanovanja. Kad se GUP donosio a i za vrijeme bivše juge 1984 tražili smo da se područje oko kuće i te parcele prenamjene u građevinsko no nikad nitko ništa nije pismeno odgovorio. Samo su u razgovoru rekli da je dosta devastiran istočni dio grada pa da zapadni moraju sačuvati, samo ne znam od koga. Kako sa svekrvom živii šogor s obitelji, moj suprug i ja s obitelj nemamo kamo i mislili smo podignuti kat na kući ili štalu prenamijeniti u stambeni prostor. Sve ideje za koje smo upitali rekli su da se tu ništa ne može učiniti. Inače u GUPu grada Kastva pruga je naznačena kao objekt od interesa za RH.

 

Zanima me da li i od koga možemo tražiti zamjenu zemljišta ili izvlaštenje kako bismo dobili novce i mogli kupiti negdje drugdje građevinski teren. Inače koridor pruge je širok oko 400 m zračne linije i zemljište cca 100 metara južnije od kuće je građevinsko kao i ostalo okolno zemljište.

 

Gospoda u gradu su rekli da bi zamjenu ili izvlaštenje trebalo ugovarati sa investitorom, ali nisu znali reći tko će to biti i u kojem stoljeću i da li će to biti HŽ ili država ili netko drugi, ako uopće bude gradnje.

 

Napominjem da u susjednoj općini Matulji na području na kojem bi također trebala prolaziti pruga nisu napravili koridor i ubacili ga u njihov GUP. Molim ako mi netko zna odgovoriti na pitanje odakle krenuti i kome se obratiti, biti ću mu vrlo zahvalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija