Jump to content

Raditi i biti "crkveni miš"


anonimno

Preporučene objave

Radim u jednom privatnom dućanu za plaću od 2.530,00 kuna. Uz vođenje maloprodaje moram ( niko nije naredio ali se podrazumjeva !!!!!!) voditi veleprodajne račune, papirologiju vezanu uz nabavu robe ( kalkulacije ), ići u nabavku robe u svoje slobodno vrijeme i bez ikakve naknade ( sve se to PODRAZUMIJEVA i nema izbora ). Nisam ugovorom potpisivala takve djelatnosti.

Nadalje, uz niz nepravilnosti najviše me bole slijedeće:

 

1. Imamo pravo na naknadu prijevoza ( 210,00 kn ). Međutim, svaki mjesec ga dobijemo oko 15.tog ali s tim da ga SVAKI MJESEC moramo moliti i "podsjećati" najmanje 10 puta inače bi sigurno "zaboravio". Da ne kažem kako se osijećamo jadno i bijedno. Danas je već 25. 01. a još nismo dobili novce bez obzira što smo ga tražile. Možda je Vama koji to čitate smiješan novac ali kad se radi za tu mizeriju a još se ima i dijete to su onda 2 paketa pelena !

2. U 11.-om mjesecu prošle godina radila sam 6 dana cijele dane jer je kolegica (opravdano) bila na bolovanju. I opet se podrazumijevalo da moram raditi. On dogovorno po danu uz redovnu plaću plaća 110 kuna na dan za što sam ga već u par navrata pitala da mi da ali uvijek kaže da misli na to ali baš sada nema "prostora".

3. Sad sam po prvi puta nakon rođenja djeteta ( koji ima 2 godine ) na bolovanju, a kad sam mu javila počeo je nešto mumljati da imam nakupljene "one dane" pa najvjerojatnije on misli "prebiti" one dane iz 11.-tog mjeseca tako da neće platiti ni meni ni kolegici za rad po cijele dane, bez obzira što smo otvorile bolovanje i samim tim nam je plaća umanjena.

3. Korištenje godišnjeg odmora dobijemo napismeno. Svaka ima pravo koristit po 3 tjedna g.o. i to zadnja 3 tjedna u 7.-om mjesecu i prva 3 tjedna u 8.-om mjesecu. I subote ulaze u godišnji odmor). Ok, ali ona djelatnica koja ide na godišnji u 8.-om mjesecu uvijek je zakinuta za ona 2 dana kada su u RH blagdani i neradni dani ( 5.8. i 15.8.) i nema pravo koristiti ta dva dana drugi puta. Izričito je napisano da izvan ovih termina nemamo prava korištenja godišnjeg odmora.

3. Nakon rođenja djeteta dobila sam premještaj na daleko dalju lokaciju bez ikakvog pismenog ili usmenog obrazloženja a na mom mjestu je radila šefova kćer. Zbog niza okolnosti vratila sam se na staro radno mjestu ( u 11.mjesecu 2006.g.) i to na veliku kćerinu i šefovu žalost. Budući da je sada bila inventura imali smo manjak od nekih 40.000,00 kuna. Nije niko ništa optuživao jer su njih dvoje itekako znali od kuda taj minus ali se bojim da će sada "naštimati" i da će sve "štimati" i ko zna što će sve upisati da imamo na stanju a u stvari nemamo, tako da se već sada bojim inventure iduće godine, kada više neće biti njegove kćerke a ja neću imati nikakvu zaštitu.

4. Znam da sam Vas dosta namučila sa pisanjem ali ako neko zna što je najbolje za napraviti neka mi savjetuje.

5. Dali imam argumenata za izvanredni otkaz i dali u tom slučaju imam kakva prava na novčanu naknadu sa burze ? Ne mogu ići u nikakve tužbe a i nemam nekih pismenih dokaza, a još manje novčanih srestava.

 

Zahvljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija