Jump to content

kako do skrbnistva


Inja-26

Preporučene objave

Molim za pomoc!!

Vec sam u visokom stadiju trudnoce i ocekujem kroz mjesec dana bebu.

Beba je nastala u izvanbracnoj vezi, i nakon saznanja da sam trudna otac bebe je odlucio da nece unistiti svoj zivot,podvijo repic i nestao.Javi se svakih 10tak dana jednom sms porukom,i vidimo se svakih mjesec i pol na brzinskoj kavi,i po tome on smatra da jakoooo sudjeluje u svemu sto se tice bebe (interesantno).I zbog te njegove "velike" podrske i sudjelovanja on trazi da beba cim se rodi moze dolaziti u njegov stan na par sati i da vida konstantno tj.kad to njemu odgovara.

Ja ne zelim ovisiti o njemu i zelim potpuno skrbnistvo nad bebom tj da mu se odredi kad moze dolaziti i koliko cesto, i ne zelim od njega traziti dopustenje za sve sto planiram s bebom (putovanja ili slicno).

Mene zanima kad najranije mogu traziti skrbnistvo,jel moguce prije rodenja bebe podnijeti zahtjev? I kako znam da se ceka na sud,po nekad i par mjeseci, sta u tom periodu dok sud ne donese odluku,kako cesto mu mogu dopustiti da dolazi?

I kojem uopce sudu se moram obratiti da bi dobila skrbnistvo,koliko to od prilike kosta i jel ja snosim sve te troskove?

Hvala unaprijed.. :-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo ja bi ga otkantala i za to jada što vas viđa. Pa kakva je to podrškaMalo mu dosađujte više, recite da vam je muka, da imate želju za jagodama pa nek se iskaže ....ako ga malo tlačite nestat će..

 

Malo pogledajte Zakon o državnim maticama....i Obiteljski zakon na stranici Narodnih novina..

Mislim da se vi ne trebate tim zamarati, uvjetno rečeno. Nek on dokazuje da je otac ako želi, onda će imati obvezu na alimentaciju, a sud će vama dati skrbništvo a njemu pravo viđanja djeteta vikendom ili...Najbolje vam se dogovoriti oko svega a alimentaciju i ostalomožete napismeno urediti kod javnog bilježnika. To će ga obvezivati.Vi dijete prijavljujete u maticu rođenih i dajete ime oca ili ne. Ako se dogovorite nek se odmah upiše kao otac ali nek vas češće posjećuje...i nek vam kupi malo vitamina i plati koji gin. pregled, da ne kažem da imate pravo na troškove poroda...recite mu da to sve zna, nekako mi se čini nonšalantan u svemu ;-) Nadam se da ćwe se naći netko tko sve ovo malo bolje zna od mene ali eto, da bar imate nešto...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

NIje istina da ja zelim njega odvojiti od bebe,to ni u kojem slucaju,ali on je meni ciljano isao napraviti bebu i da bi kad je to i uspio i nestao,pa jel to uredu??

On sam ne zeli sudjelovati,i vidio bi me kad to njemu odgovara,a po tome znaci da ja nemam pravo izbora,znaci da ja stalno trebam ovisiti o njemu i njegovoj dobroj volji.Izvini ali mislim da to tako nebi smjelo biti,a mislim i da ce bebi biti puno gore kad ga bude trebala a njega nece biti,jer gospodinu ne odgovara to vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,jasno,on to sve shvaca kao normalnu stvar,jer on nista ne gubi u zivotu. Nije da ja gubim,jasno,dobit cu srecu jedinu koja ti treba u zivotu,ali si vezan citav zivot za bebu.Ne mogu vise nista planirati kao do sada,sve ono sto sam nekad i zeljela i planirala vise ne mogu ostvariti,dok on nema obvezu prema nikome,te moze odlaziti gdje hoce i planirati sto zeli u zivotu.Nije da se zalim,ali on je meni ciljano napravio djete i onda nestao s objasnjenjem "svatko sebi kroji zivot", pa ok, s kojim pravom on kroji moj zivot...... strasno... :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi koji nisu bili u vašoj situaciji ne mogu ni početi razumijevati svu vašu patnju i bol. Da, mislim da apsolutno imate pravo u svojim stavovim. Mislim da taj ####vjetar nije dostojan tog djeteta. Mislim da nije dobro da se dijete uopće navikava na ideju da ima oca jer će ga takav najčešće samo iznevjeriti i povrijediti. To je nezrela osoba koja nije u stanju posvetiti se i voljeti ikoga. Ne treba vašoj bebici takav majmun. Možete naći osobu koja će voljeti i vas i vaše djetetešce kao svoje. fućkaš krvno srodstvo. Postoji negdje osoba koja će vas voljeti kako zaslužujete i biti vašem djetetu otac bez obzira na biologiju. Ne dozvolite ovom fićfiriću da vas smeta.

Ali ako on prizna očinstvo i upiše se u djetetov rodni list, morate se pomiriti s tim da će imati pravo na kontakte. No tako malo dijete neće moći nositi nikamo od vas. Kad naraste, dobit će svaki drugi vikend

U svakom slučaju, nema pravo upadati kad poželi, već se mora pridržavati odluke o kontaktima i vi niste dužni dopustiti kontakt izvan tog vremena.

Ne znam da li možete postupak pokrenuti prije rođenja bebe, nazovite Centar za soc.skrb, oni će vam sve reći.Znam da oni rade postupak odlučivanja s kojim roditeljem će živjeti vanbračno dijete. Ne košta vas ništa.

Držite se i pozdrav!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija