Jump to content

Ugovor o djelu - kako, kome, gdje?


randomhieui

Preporučene objave

Pozdrav, našao sam posao za firmu iz Njemacke kao programer preko Upwork platforme. Ovaj posao nebi smio trajat preko 2 mjeseca, najvise 3 mjeseca. Oni placaju Upwork platformi, a zatim ta platforma meni salje novce na moj racun, nakon sto odobre te novce i sate rada.

 

Sad mene zanima kako da si ja legalno isplatim te novce bez problema od strane porezne? Gledao sam taj Ugovor o djelu ali mi nikako nije jasno, kako se to placa, kome se to placa, kada se to placa? Znaci novci iz Upworka meni sjednu na racun, i sta onda radim? Gdje uopce uzmem taj ugovor, ne mogu apsolutno nista u vezi ovoga svega naci online...

 

Znam da bi pausalni obrt bio najbolje rijesenje, ali jos sljedece godine studiram i vjerojatno necu raditi dok studiram tako da trenutno mi se jednostavno ne isplati otvarati obrt za ova 2-3 mjeseca rada..

 

Mogu li negdje cim detaljnije naci informacije o tom ugovoru, i tocno kako i gdje ga ispuniti i takve informacije? Takoder citao sam da je nekim ljudima firma za koji su radili ispunjavala te ugovore, ali pitao sam u ovoj formi u kojoj ja sada radim i rekli su mi da oni nemaju nista s tim, oni placaju mene preko Upworka i ja si moram dalje rijesavati sve. Hvala na bilo kakvoj pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 16 minuta, Miljko je napisao:

Najbolje je platit nekome da odradi za vas prijavu ugovora o djelu.

S obzirom na to koliko su davanja na ugovor o djelu pausal ima vise smisla makar i na 2 mjeseca.

Posto se radi o programiranju, dal bi mogao umjesto Ugovora od djelu koristiti Ugovor o autorskom djelu(autorski honorar)? Izgleda da su davanja malo manja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija