Jump to content

kamate na obiteljsku invalidninu


miamia

Preporučene objave

imate pravo na zatezne kamate od trenutka donosenja rješenja. dakle vase rješenje utvrđuje da imate pravo na invlidninu za proteklih osam godina. pravo ste ostvarili donošenjem rješenja, pa nemate pravo na kamatu za zadnjih osam godina. ako je u pitanju upravni spor, morate provjeriti sto se zahtjevali u tužbenom zahtjevu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je rješenje po kojem ste dobili navedeno pravo prvo takvo (pozitivno) rješenje imate pravo na retroaktivnu isplatu obiteljske invalidnine od dana kada vam je priznato to pravo (navedeno u izreci rješenja), ali nemate pravo na zatezne kamate od tog datuma pa do početka isplate.

Međutim, ukoliko ste već prije imali priznato pravo na obiteljsku invalidninu pa vam je isto pravo prestalo (recimo u postupku prevođenja prava) te ste sada ponovno ostvarili to pravo od dana prestanka pa nadalje - tada imate pravo na zatezne kamate. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi jasno.......priznata mi je invalidnina od 1996 i dobila sam isplatu za sve godine ali bez kamata.Prvo pvostupanjsko rješenje dobili smo1997 god,naravno nije bilo osnaženo,pa žalbe,pa 1 Upravni sud pa drugi koji je osnažio prvostupanjsko rješenje ali tek ono iz godine2002 a u međuvrenenu je bilo 3 prvostupanjskih pozitivnih rješenja, 1997,1999,2002.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija