Jump to content

Ugovor o doživotnom osiguranju


polajne11

Preporučene objave

Supruga je pred skoro 4 godine  stradala prelazeči zebru,kada je na nju naletio pijani šofer.Bilan je nepokretna,nije mogla govoriti,teško je gutala hranu tekučinu uz bolove i plakanje.Platio sam u Aritheri robotsku neuro rehabilitaciju,gdje je prohodala.Sada več oko 3 godine prima hranu preko PEG-a špricom u želudac.Svaki dan kuham hranu i miksam ,da bede hrana tečna.Ima patronažne sestre koje ju 4 puta dnevno hrane.Plačanje te usluge me dođe 10000 € godišnje. Imamo 2 kčerke koje se več 4 godine ne brinu o mami,ne pomažu u kući.pranje ,čiščenje stana,kuhanje i slični domačinski poslovi.Sve moram sam obavljati.Kako sam dosta bolestan i idem na rehabilitaciju ,teško obavljam te poslove,a imam i dosta godina. Kako sam se ca 3 godine žalio Zavodu za socijalnu skrb,da kčerke ne žele učestvovati prema Zakonu ravnomjerno po 1/3 u radu i financijski. Socijalna radnica mi rekla,ako prijavim kčerke za zanimarivanje svoje mame,da automatski moraju obavijestiti policiju,tebda če kčerke imati posljedice. Tako smo  na nagovor socijalne djelatnice supruga i ja potpisali ugovor o doživotnom uzdržavanju sa jednom kčerkom.da se ona brine i skrbi o nama, a za uzvrat smo dali kčerki nekretnine i to kuću i stan.To smo učini radi toga jer je obečala da če u skrbi promjeniti svoj odnos prema nama. Kako u 3 godine kčerka  i dalje veoma rijetko posječivala i ništa nije obavljalla u kući,supruga i ja smo došli do zaključka da čemo putem bilježnika raskiniti ugovor.Ove godine bili smo u stanu na moru,gdje je supruga imala patronažnu sestru za hranjenje.Kčerka je bila 2 puta na godišnjem i nije došla u posjetu kod mame,kasnije se pravdala da joj nismo čestitali rođendan imda se mama nije nekoliko puta javila na mobitel,a ne može govoriti. Tako smo obavijestili kčerkum za raskid ugovora i noa je pristala ,te ima 2 poruke da će doči potpisati kod bilježnika.Nakon 2 dana ona piše da je odustala od raskida. Rekao sam joj da imamo 10 svjedoka da ju nikada nisu vidjeli kod nas ili veoma rijetko i nikada nije ništa radila . 7-8 patronažnih sestara je reklo da će na sudu svjedočiti da ona zanemaruje i ne skrbi o mami a ni o meni.Isto drugi ljudi koji su upoznati sa njezinim ponašanjem kažu da se jedino ja skrbim o supruzi.Zanima me koje dokaze treba dati advokatu,da se pokrene postupak raskida ugovora  na sudu .Isto tako ona se prijeti da ima neke svjedoke. Tako da molim da se da savjet šta da se radi u vezi pokretanja sudskog postupka.O svemu je obavještena socijalna radnica,koja je rekla da će razgovarati sa kčerkama.Isto tako imam kupca za kupnje kuče,a novac mi treba za daljnje liječenje supruge u Istitutu anti aging medicine u Floridi,koji vidjevši njezine zdravsvene nalaze tvrde da oni novim metodama liječe takve bolesti i da se može očekivati potpuni oporavak supruge .Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 18 minuta, polajne11 je napisao:

Zanima me koje dokaze treba dati advokatu,da se pokrene postupak raskida ugovora  na sudu

Radi se o tužbi radi raskida ugovora o doživotnom uzdržavanju, dakle, odvjetniku predajte kopiju konkretnog ugovora i ispričajte činjenično stanje, onako kako ste i ovdje opisali, a isti će znati kako i što dalje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija