Jump to content

Radno pravo


Danijela D

Preporučene objave

Poštovani,

Pokušati ću biti kratka.

17.10.2020. počela sam raditi kao spremačica u KBC. Nisam odslušala Zaštitu na radu. "Mentorirala" me djeltnica pred mirovinom, živčana, isfrustritana, i nekulturna. Nije mi uspjela objasniti enigmu smijelim se penjati na ljestve ili ne, to je ostalo nedorečeno. Tjerala me da svako jutro u knjižnici perem lustere, "jer se to tako oduvijek radi". Dakle smiješ se ili ne smiješ penjati na ljestve, stolove, još uvijek ne znam. Zastrašivanje, .....ako te vidi Glavna sestra da nešto nisi očistila, bila je svaodnevnica. Kako sam sva bila prestrašena, to popodne sam u toaletu, popela se na radijator ( na neuobičajeno visokom mjestu) i prala klupčicu ispod prozora. Kad sam silazila, doskočila sam, poskliznula se i pala. Udarila glavom o štok, a trticom i leđima o pod. Pukao mi je L4 i napukao L5-6 kralježak. Nitko me nije vidio. Malo sam tako ležala, digla s i nastavila raditi. Kao i drugi dan, uz veće bolove. Tek tada sam otišla doktorici, pa na RTG, gdje je ustanovljena fraktura i 21. 12.2020. sam već bila na bolovanju. Nisam ozljedu prijavila glavnom voditelju službe Zaštite na radu, nego samo šefici, koja je rekla da storniram bolovanje. Prenijela sam to doktorici opće prakse, koja je to odbila i rekla, ukoliko im nešto nije jasno, da se njoj obrate. Nastavila sam se lječiti, bezbroj pretraga, fizikalnih terapija. Nosim ortozu, primam 823,00kune i još sam na bolovanju. Tek nedavno, u rujnu, sam se opet obratila Zaštiti na radu ( prvi puta je bio bezobrazan i rekao da to nije nikakva ozljeda i da nisam radila pravilno. Ne znam što je pravilno, jer predavanje nisam slušala, nisam bila pozvana, ni obaviještena od strane šefice, niti njega). Tada mi je rekao da se javim u Jukićevu i da prijavim ozljedu na radu. Medicina rada me nije htjela pregledati i tako ja čekam. Sve pretrage sam napravila i u drugoj bolnici (drugo mišljenje). Dva specijalista su rekli da mi zabranjuju fizički rad i da traže od bolnice da mi dodijeli radno mjesto, bez aktivnosti kralježnice ( dakle sjedalačko ). Moja stručna sprema je puno veća od NKV. Obratila sam se i Sindikatu i tad su počeli nešto poduzimati. Kako je sad otvoren natječaj i prijavila sam se na radno mjesto, gdje više nego zadovoljavam uvjete, smijem li se pozvati na to pravo i po kojem Zakonu. Moja doktorica traži da joj se hitno javi moja nadređena, pravna služba i kadrovska i da me se hitno pošalje na Medicinu rada. Od zadnje pretrage i pregleda, prošlo je 4 mjeseca, gdje ja ne znam što čekam. Kako je već bilo jako puno natječaja, i za radna mjesta gdje sam zadovoljavala uvjete, zar mi nije bolnica bila dužna ponuditi nešto od toga, obzirom da sam u Kadrovskoj službi, izložila svoj problem, i odnijela svoju diplomu, svjedodžbu, životopis i ostalo, kao i liječničku dokumentaciju specijalista, koji striktno traže promjenu radnog mjesta u lakše (sjedalačko). Određene pokrete ne smijem raditi, ortozu za kralježnicu moram nositi i ne smijem dizati teško. 

Rekla mi je doktorica opće prakse, da ih obavijestim da ju hitno nazovu, da im ona kaže koja su sve prava prekršili. Ne znam kako napisati mail. Najore od svega, što je od ponedjeljka testiranje, nisam cijepljena i smatram da mogu početi raditi bez testiranja, jer se posao u bolnici radi u drugom programu, a ne u "zadacima koje dobijemo na testiranju". 

Hvala i lp,

DDDDD

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija