Jump to content

Pitanje o ponovnom upisu na fakultet


nepoznati-student

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Htio bih saznati odgovor na jedno pitanje koje me muči već neko vrijeme; ak. god. 2006/07 upisao sam redovni sveučilišni studij na Tehničkom fakultetu u Rijeci na teret ministarstva, zbog osobnih razloga ispisao sam se nakon otprilike mjesec dana i sada me zanima da li je moguće ponovno upisati isti fakultet na teret ministarstva? Inače mi to ne bi palo na pamet, dok nisam naišao na Zakon o visokim učilištima, u kojem stoji slijedeće:

 

Članak 62.

 

(1) Redoviti student koji studira uz potporu Ministarstva može uz tu potporu samo jedanput promijeniti izabrani studij, te za vrijeme studiranja u istom statusu biti upisan samo na jedno visoko učilište. Ministarstvo može izuzetno uspješnom studentu odobriti upis i uz potporu istodobno studiranje još jednoga studija.

 

(2) Redoviti student na visokom učilištu u sastavu sveučilišta može, prema vlastitom izboru upisati i polagati predmete studija na drugom visokom učilištu u sastavu sveučilišta, u skladu s općim aktom visokog učilišta.

 

(3) Status redovitog studenta koji studira uz potporu Ministarstva ima student za vrijeme propisanog trajanja studija, a najviše za vrijeme koje je za trećinu dulje od propisanog trajanja studija utvrđenog člankom 35. ovoga Zakona, odnosno do kraja školske godine u kojoj taj rok istječe.

 

(4) Student iz stavka 3. ovoga članka može nastaviti i završiti upisani studij uz plaćanje, pod uvjetima utvrđenim statutom visokog učilišta.

 

(5) Ukupno trajanje studiranja može se ograničiti statutom visokog učilišta.

 

.... E sada, može li se na mene primjeniti odredbe iz 1. stavka? Dakle, mogu li ja ponovno upisati fakultet na teret ministarstva?

 

Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija