Jump to content

koja su bila pitanja od 01.02.


anonimno

Preporučene objave

Bila sam na ispitu 02.02.-jučer. Što reći osim da je spremanje tog ispita meni bilo do sada najteže učenje. POLOŽILA SAM. Ali ono što bih svakako rekla odnosno savjetovala svima je da ZAISTA UČE prije izlaska na ispit. Znam da je grozno gradivo i da čovjek misli da nešto zna, a onda opet zaboravi-totalno sam bila koma dok sam spremala.

 

O samom polaganju i ispitivačima:

 

1. EU - ispitivala nas je fenomenalna osoba

 

2. Ustavno uređenje i Sustav državne uprave - dobar ispitivač, dovoljno je učiti iz skripte

 

3. ZUP&ZUS; UREDSKO POSLOVANJE - za ekonomiste dovoljna je skripta, ispitivačica mi je zaista dosta pitanja postavljala, trebalo je znati, ali nije cijepidlačila

 

4. SUSTAV LOKALNE I REG.SAMOUPRAVE i SLUŽBENIČKE ODNOSE - žena koja nas je ispitivala bila je baš ½nastrojena½ do besvijesti; ispitivala nas je užasno dugo i baš je DETALJNO postavljala pitanja - stoga, obavezno UČITE iz NOVIH ZAKONA.

Kod te nema šanse da se prođe ako ne znaš. Rušila je ljude.

 

Što se tiče pitanja, nastojte učiti redom, jer sam tražeći po Legalisu pronašla puno pitanja, ali na kraju sve je to jako relativno i zavisi od ispitivača.

Pokušajte učiti čim više, ako vide da ste radili i da znate 50% onog što su vas pitali neće vas rušiti, ali ako ne znaš kod one žene iz SLUŽBENIČKIH pada se.

 

Znam da nije nimalo lako, ali isplati se POVUĆI i odraditi to. NE SLUŠAJTE previše priče da se to može naučiti za 8-10 dana osim ako ste članovi MENSE ili ste cijelo školovanje bili naučeni na bubanje napamet. I sami ispitivači su nam rekli da je to ispit koji se sprema po 2 mjeseca, što je možda pretjerano, ali i logično ako niste pravnici.

 

SRETNO VAM !!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

EU spremala sam prema poglavljima iz knjige:

 

1.) Europa u 12 lekcija

2.) Hrvatska na putu u EU, od kandidature do članstva ; MVPEI 2006

3.) Peto proširenje Europske unije, MEI 2004

4.) Odluka o uspostavljanju strukture za pregovore o pristupanju RH Europskoj uniji; NN49/05 - treba znati koja su tijela za vođenje pregovora i sklapanje Ugovora o pristupanju RH EU.; Državno izaslanstvo (tko ga čini???); Tko je glavni pregovarač; tko čini pregovaračku skupninu; članovi pregovaračke skupine _ pogledajte si malo imena na stranicama MVPEI.; koje su radne skupine (35 poglavlja)

 

Pitajte ako Vam još kako mogu pomoći. Meni osobno je jako pomoglo i ohrabrivalo me tijekom učenja posjećivanje stranica LEGALISA, stoga Vam i ja želim pomoći , koliko je u mojoj moći, svima Vama koji spremate državni ispit, jer znam da to nije nimalo lako.....

 

 

SRETNO!!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija