Jump to content

Najam zemljišta za obavljanje djelatnosti ručne autopraonice


Mermaid

Preporučene objave

Pozdrav svima :)

Molio bih Vas za pomoć vezano za postupak sastavljanja ugovora za najam zemljišta/poslovnog prostora.

Planiram otvoriti ručnu autopraonicu s dodatnim uslugama detailing-a, te sam pronašao zemljište na kojem bih obavljao istu djelatnost. Radi se o dijelu parcele na kojoj postoji stambeni objekt u kojem živi najmodavac. Pored kuće se nalazi postojeća konstrukcija (nadstrešnica) koja će biti temelj za izgradnju montažnog objekta u kojem će se nalaziti ručna autopraonica.

Dakle, radi se o dijelu parcele na kojem se planira dograđivanje (nadogradnja postojeće nadstrešnice i ograđivanje iste odnosno izrada montažnog objekta,betoniranje i asfaltiranje prilaza nadstrešnice, ugradnja separatora otpadnih voda itd). Svaki trošak gradnje se planira odbiti od cijene mjesečnog najma.

Zanima me da li je netko imao iskustva sa sastavljanjem ugovora o najmu/zakupu u ovakvim ili sličnim situacijama? Obzirom da već postoji nadstrešnica, da li se pravno radi o najmu poslovnog prostora ili najmu zemljišta? Također, ako imate odvjetnika u Zagrebu za preporučiti za ovakav tip ugovora, svaka preporuka je dobrodošla :)

Puno hvala i lijep pozdrav :) 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija