Jump to content

Površina javne nemjene - požarni put ispred caffe bara


Bur Gor

Preporučene objave

Dobra večer, molio bih Vas za savjet oko terase ispred lokala za koju dosad oko postavljanja nisam imao zadnjih 14 godina. Terasa se nalazi na javnoj površini za što redovito plaćam obaveze. Od zadnjeg reda stola i stolica pa do zelene površine ima slobodnog javnog puta / površine  - požarnog puta, punih 3 metra te sam mišljenja da vatrogasno vozilo ili bilo koje drugo vozilo u slučaju intervencije može bez problema proći u bilo kojem smjeru u slučaju hitnoće. Na mjestu gdje posjedujem lokal, postoji još nekoliko drugih lokala a koji na isti način zauzimaju javni prostor s time da kod nekih terasa iste onemogučavaju nesmetan prolaz interventbih vozila no koliko sam čuo od niih nitko nije dobio rješenje kao ja. S toga Vas molim za pravno savjet, kome da se javim za pomoć, unaprijed se zahvaljujem.

Riješenje sam dobio 20.01.2022 godine, te sam Vam isto prepisao da vidite o čemu se radi......

Gradski ured za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Zagreb, Trg Stjepana Radića br.1.

Izdavanje rješenja za postavljanje otovrene terase na površinu javne namjene - požarni put ispred ugostiteljskog objekta (Caffe bar ), temeljemodredbe članka 41., st.2. ZUP-u (NN. br.47/09.) donosi:

                                         RIJEŠENJE

                 Odbacuje se zahtjev.

                 Obrazloženje

Društvo ( Caffe bar ) iz Zagreba podnijelo je ovom uredu zahtjev za izdavanje rješanja za postavljanje otvorene terase na površinu javnenamjene - požarni put, ispred caffe bara u Zagrebu.

U postupku je utvrđeno da se radi o otvorenoj terasi koja se postavlja na površinu javne namjene - požarni put, a budući je člankom 9. pravilnika o ovjetima za vatrogasne pristupe (N.N. br. 35/94, 55/94 i 142/03) propisano da vatrogasni pristup treba biti stalno prohodan u svojoj punoj širini, MUP, Područni ured civilne zaštite Zagreb, Služba za inspekcijske poslove nije suglasan za postavljanje otvorene tarase na navedenoj lokaciji pa ne postoje zakonske osnoveza pokretanje postupka.

Prema odredbi članka 41. st.2. Zakona o opčem upravnom postupku, određeno je da kada službena osoba utvrdi da ne postoje zakonske pretpostavke za pokretanje postupka, rješenjem će se odbaciti zahtjev.

Slijedom iznjetog, sukladno čl.41. st.2. Zakona o općem upravnom postupku valjalo je riješiti kao u izreci. 

UPUTA O PRAVNOM LIJEKU:

Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Zagreb, ulica Republike Austrije 20, u roku od 15 dana od dana primitka istog.

Žalba se predaje ovom uredu neposredno ili putem pošte, a može se izjaviti na zapisnik u ovom uredu, Zagreb, Trg Stjepana Radića 1.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija