Jump to content

Obnavljanje sudskog spisa - nakon 17 godina


Mario555

Preporučene objave

Kratka kronologija:
Incident iz lipnja.2004.god. po privatnoj tužbi prema Članku 98 K.Z. završava Presudom u listopadu. 2004.god., na koju ulažem Žalbu, koja biva odbijena, jer je kao istekao rok za predaju žalbe, što ne odgovara istini. Žalim se i na to, da Dostava nije izvršena po zakonu, jer je dostavljač upisao krivi datum mog primitka Presude, i da je moja Žalba na Presudu predana u zakonskom roku, što je i istina. Nakon 1god. (u 12mj.2005.god ) sudac saziva ročište na kojem pokušava sučeliti mene i dostavljača (koji je pravdao svoj nedolazak bolovanjem), i u toj fazi je postupak zapeo-stao, dakle prije cca 17 god.
         Jučer dobijam Dopis od suda da "Rješenjem Predsjednika Općinskog suda temeljom članka 119. Sudskog poslovnika po službenoj dužnosti je naloženo OBNAVLJANJE navedenog spisa...i da u roku 8 dana dostavim preslike dokumenata u vezi s navedenim spisom, kako bi sud mogao isti obnoviti.
        Moje pitanja su: Zar to sve nije već u apsolutnoj zastari? Da li to obnavljanje spisa može nekako poništiti zastaru koja/ako je nastupila? Moram li nakon cca 17god. uopće čuvati te "papire", jer sigurno pola od toga neću moći naći? ...i moram li uopće učestvovati u tom obnavljanju spisa?

       Hvala unaprijed...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija