Jump to content

Ostaje li se bez nekretnine


kokolo

Preporučene objave

Evo pitanja !

Moj prijatelj prije 25 godina je kupio poljoprivredno zemljište, platio pripadajuči porez, upisao se u katastarske knjige te isto zemljište nesmetano koristi cijelo vrijeme bez ikakvih smetnji i ometanja.

Prije nekoliko dana otišao je na zemljišnik da riješi formalnosti oko upisa u zemljišne knjige- vlasnički odnos, Kada tamo šok. Predmetna nekretnina ( po upisu u zenljišne knjige) nije nekretnina prodavatelja već susjedna - međašna nekretnina.

U kupoprodajnom ugovoru su navedeni brojevi kat. čestica koje odgovaraju nekretnini koja se koristi, ali koja je u stvarnosti u vlasništvu drugih osoba.

Dali u predmetnom slučaju moj prijatelj može ostati bez zemljišta, dali ovdje ima govora o dosjelosti , odnosno koje korake poduzeti. Hvala na savjetima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na početku- 25 godina??? Postoji više mogućnosti: 1. Odite u gruntovnicu, tražite uvid u zbirku isprava te vidite kako je vlasnik susjednih čestica stekao tu nekretninu i kada. 2. Postoji mogućnost da je taj vlasnik prodao tu nekretninu vašem prodavatelju a ovaj to nije proveo kroz gruntovnicu što bi bilo idealno jer bi vam onda samo trebao ugovor između njih dvoje. 3. Tužba vam uvijek ostaje kao mogućnost. Toliko za početak...Sretno..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija