Jump to content

Kvadratura veća od upisane u ZK?


FIKAKY

Preporučene objave

Molim pomoć i savjet,

Želim kupiti stan za apartman za dnevni najam. Stan ima 26 kvadrata prema rješenju o izvedenom stanju, međutim koliko shvaćam to nije dokaz vlasništva...u ZK upisano 19...stan se nalazi u zahtjevnoj zgradi i nastao je spajanjem sanitarnog čvora + poslovnog prostora sa sanitarnim čvorom (prema arhivskoj dokumentaciji iz 1927.), međutim spajanje je provedeno čini mi se 1990. Na rješenju o legalizaciji piše da je stan unutar legalnog volumena, međutim da to rješenje nije dokaz vlasništva, te se umjesto pojma vlasnik nalazi pojam predlagatelj u rješenju o izvedenom stanja. Ono što je zanimljivo da je stan zapravo smanjen jer je jedan dio stana koji je izlazio iz gabarita morao biti uklonjen, a onda kod tog smanjenja stana legalizacijom dolazi do povećanja kvadrature???

Također, sadašnja vlasnica ima kupopordajni ugovor sa bivšom vlasnicom samo na tu kvadraturu iz ZK (19 kvadrata). Pošto je riječ o zahtjevnoj zgradi, samostalno ne mogu etažirati, a zgrada se također neće tako skoro etažirati...moje je pitanje kako da osiguram legalno vlasništvo na ukupnu kvadraturu od 26 kvadrata, da li je kupoprodajni ugovor + rješenje o izvedenom stanju dovoljno, da li je bolje da na kupoprodajunom ugovoru piše 19 ili 26 kvadrata, da li mi netko može osporiti pravo vlasništva u bilo kojem slučaju, da li bih trebao nabaviti neke dodatne dokumente (imam izvadak iz ZK, kupopordajni ugovor sadašnje vlasnice, pravomoćno rješenje o izvedenom stanju te Arhitektonski snimak)...Molim bilo kakav savjet gdje da gledam / pitam, što da tražim (koja dodatna dokumentacija),

Unaprijed hvala,

Igor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija