Jump to content

Može li moja bivša žena odbiti iseliti se iz kuće


stipe25

Preporučene objave

Pozdrav.

Trebam savjet.

Radi se o slijedećoj situaciji...razveli smo se, imamo malodobno dijete s kojim smo zivjeli u kuci mojih roditelja. Nakon rastave ja sam otisao u podstanare kako djetetu ne bi stvarao dodatne stresove u vec teskim trenucima. Plan o zajednickoj skrbi je sklopljen. U njemu stoji da dijete zivi sa majkom. Dijete uredno viđam i imamo super odnos. Proslo je godinu dana i ona odbija otici iz kuce mojih roditelja iako je inicijalno to bilo privremeno rjesenje dok "ne stane na noge". Sada odbija otici jer tvrdi da je nitko (pa ni vlasnik kuce) ne moze natjerati s obzirom da s njom zivi maloljetno dijete. Predlozio sam joj da nađemo stan u kojem bi zivjela sa djetetom, ponudio joj veci iznos alimentacije od ugovorenog kako bi lakse placala podstanarstvo...sve odbija sa objasnjenjem da ju nitko ne moze od tamo izbaciti. 

Zanima me je li to stvaro tako i koje su moje moucnosti u toj situaciji.

Hvala i lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije tako kako gospođa navodi i dužna je na zahtjev vlasnika osloboditi stan, kako od osoba, tako i od svojih stvari. Opcija Vam je da joj se obrati vlasnik nekretnine, najbolje dopisom kao upozorenjem prije zaštite svojih prava sudskim putem. Ne bi bilo loše da joj taj dopis dostavi odvjetnik, jer bi onda možda shvatila ozbiljnost situacije. Uz to što vlasnik može tražiti njeno iseljenje, apsolutno ima pravo potraživati i najamninu za vrijeme dok se ne iseli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija