Jump to content

Ovrha protiv stranog državljaninina


Mladic

Preporučene objave

Prije pola godine sam imao pljačku na radnom mjestu. Počinitelj je uhvaćen bili smo na sudu sve to i sud mu je odredio da mora platit i meni odštetu radi prepada itd. Dao mu je rok 15 dana i u presudi ima moj iban tekućeg banka i sve to. Piše u presudi ukoliko ne uplati da mu prijeti ovrha. S obzirom da je jučer bio zadnji dan za uplatu, a ja novac nisam još dobio zanima me kako sad ja dalje mogu ići u prisilnu naplatu. Prebivalište mu je u drugoj državi članici EU. Da živi u HR onda bi išao na FInu to znam,ali ovako sad ne znam kakva je procedura.

Dal moram tražit odvjetnika ili je dovoljno otići javnom bilježniku s presudom? Također me zanima troškovi bilježnika, eventualno odvjetika, dal mogu ja kako tražit da mi on podmiri+ neke zatezne kamate da mi još plati za svaki dan nakon roka kako kasni s uplatom?

Na presudu se nitko nije žalio , tako da koliko znam taj dan čim je donesena je postala pravomoćna i od tog dana mu brojim 15 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija