Jump to content

Kako da starijeg sina stavim "na kucu"?


unazad

Preporučene objave

Pozdrav,

Trenutno zivim u kuci s mojim ocem.  Ta je kuca trenutno 1/3 njegova a 2/3 moja, posto sam naslijedio dio od mame kad je preminula prije 5 godine.  Tako je i ispisano u Katastru.

Stariji sin namjerava da se jednog dana vrati u ovu kucu i poceo bi da ulaze u nju.  Ali jedino bi ulagao da je njegovo ime na kuci, tj. da ima jedan deo kuce.

Kako bi ja (i moj otac) mogli njega staviti na kucu?  Ja imam mladjeg sina isto ali on nece da se vraca i rekao je da bi se odrekao kuce ako treba, tj. kuca mu nista ne znaci.  Kuca je stara i ne vrijedu mnogo.

Zahvaljujem unapred.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako možete biti sigurni da mlađi sin neće od starijeg jednog dana potraživati uračunavanje dara kao nužni dio iza vaše smrti, onda vam je najjednostavniji način da starijem sinu darujete svoj suvlasnički udio nekretnine (cijeli ili dio tog dijela). U svoju korist možete osnovati pravo doživotnog uživanja ili plodouživanja na tom dijelu koji darujete. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija