Jump to content

Proces promjene nadzornog inženjera prije završetka radova


vltrr1234

Preporučene objave

Pozdrav,

Molio bih ako netko ima informaciju (i linkove) koji je proces promjene nadzornog inženjera raskidom ugovora, dakle što treba napraviti s postojećom dokumentacijom, kakvu dokumentaciju treba napraviti za prijenos, kako se novi nadzorni inženjer upisuje, itd. Pitanje se ne odnosi na sami raskid ugovora, već na svu ostalu proceduru. Financijski sam oštećen zbog nadzornog inženjera te bih iz toga razloga htio hitno promjeniti nadzor, a zamjenskog inženjera sam već našao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da prvo riješimo raskid ugovora – da li je on sporazuman ili jednostran s vaše strane zbog nezadovoljstva načinom nadzora iz kojeg je proizašla financijska šteta?

Da li se trenutni/uskoro bivši nadzorni inženjer opire ovoj vašoj konstataciji o učinjenoj financijskoj šteti? Način raskida ugovora  ovisi o ugovornim uzancama iz ugovora o nadzoru.

Ukoliko raskid ugovora o nadzoru nije sporazuman, te se još uvijek sadašnji nadzorni inženjer opire vašoj ocjeni o učinjenoj financijskoj šteti, na vašem mjestu bih nekom odvjetniku dala posla, jer bi cijela stvar mogla završiti pred sudom, a u namanju ruku pred stegovnim tijelom njegove komore, što preporučujem da uradite ako dokažete njegovu krivnju za učinjenu financijsku štetu zbog nesavjesnog vršenja nadzora nad građenjem.

Nakon što pisani raskid ugovora postane pravno valjan, slobodno imenujete novog nadzornog inženjera, a bivši i novoimenovani nadzorni inženjeri bi trebali postupiti, prema propozicijama članka 25. Pravilnika o načinu provedbe stručnog nadzora građenja, uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te o sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera (NN br. 131/21), kojim je regulirana primopredaja nadzora na slijedeći način:

(1) Završno izvješće izrađuje nadzorni inženjer koji je bio imenovan u trenutku završetka građenja na temelju zapisnika o primopredaji radova i dokumentacije prethodnih nadzornih inženjera.

(2) Zapisnik o primopredaji radova i dokumentacije iz stavka 1. ovoga članka mora sadržavati elemente potrebne za izradu završnog izvješća.

Dalje će novoimenovani nadzorni inženjer znati što i kako dalje poduzeti u nastavku obavljanja nadzora nad građenjem vaše građevine. 

Ukoliko bivši nadzorni inženjer odbije suradnju sa novoimenovanim nadzornim inženjerom u pogledu zapisnika o primopredaji radova i dokumentacije iz članka 25. Pravilnika, slobodno i to činjenično stanje utrpate u prijavu njegovoj komori, jer će vam završno izvješće sastavljeno u skladu sa spomenutim pravilnikom biti potrebno za tehnički pregled vaše građevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@Antuntun56 Zahvaljujem se puno na informacijama.

Raskid ugovora bi bio jednostran. Konkretno, nadzor je zanemarivao svoje zadaće definirane u nekoliko stavaka ugovora, unatoč našim poticanjem na te stavke, a šteta je na kraju proizašla zbog neprovjeravanja građevinskih knjiga. Ne bih htio tražiti naknadu te štete, niti raditi prijavu komori ako nije potrebno, već bi samo htjeli završiti taj dio i nastaviti sa radovima.

prije 20 sati , Antuntun56 je napisao:

Da li se trenutni/uskoro bivši nadzorni inženjer opire ovoj vašoj konstataciji o učinjenoj financijskoj šteti? Način raskida ugovora  ovisi o ugovornim uzancama iz ugovora o nadzoru.

Nismo ga još obavijestili da planiramo raskid ugovora. Kod komunikaciji nedostataka u njegovom radu, on je i sam u afektu rekao da "si nađemo drugi nadzor." Novi nadzor je već provjerio knjige te je potvrdio nedostatke.

U slučaju da trenutni nadzor odluči ići na sud ili odugovlačiti, postoji li šansa da bi se to otegnulo, ili je moguće da mi na neki način mimo toga postavimo novi nadzor kako bi mogli ishoditi uporabnu dozvolu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa nećete postići bez zapisnika o primopredaji sukladno odredbama članka 25. Pravilnika o načinu provedbe stručnog nadzora građenja, uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te o sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera (NN br. 131/21) i suradnje prvoimenovanog nadzornog inženjera, a to će vam potvrditi i novoimenovani nadzorni inženjer, te vas uputiti u daljnji postupak.

I sami kažete da je rekao u afektu "da si nađete drugi nadzor."

Problem je u tome da ljudi svašta kažu u afektu, a kad se ohlade ponekad postupaju racionalnije...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija