Jump to content

Obiteljsko pravo


Nenamilq

Preporučene objave

Unaprijed se ispričavam na poduzem pitanju.Naime radi se o tome da smo prije godinu dana,ja,suprug i cetvero djece dobili preko stambenog zbrinjavanja stan.Zivjeli smo u jako losim uvjetima u staroj kuci i morali smo hitno preselit se u taj novi stan.Kuca u kojoj smo prethodno zivjeli bila je na sada pok.svekra

Svekar je preminuo prije par dana,a suprugove sestre bi se odrekle svega.

Sto znaci da sve dugove nasljedjujemo ja i suprug(a dugova ima).Ono sto mene brine da li gubim pravo na ovaj stan (u procesu smo etaziranja,zatim bi dobili darovnicu),s obzirom da suprug nasljedjuje nekretninu, odnosno mi.

Moje drugo pitanje je da li gubim pravo na zmn s obzirom da bi imali dvije nekretnine na sebi (a to su nam jedina primanja)

Sto nam je činiti i kako to sve izbjeći?

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto je najgore ne znamo koliki su dugovi, znamo da ima dugova a sta ce se jos iskopati poznavajući(nazalost)preminulog,to nitko ne zna,nadamo se da su dugovi manji od vrijednosti kuce.Kuca je bila pod hipotekom,da li je isplaćena ni to ne znamo,Drugim rijecima cekat raspravu i moliti Boga ostatak zivota da ne provedemo vracajuci dugove

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa i suprug se može odreći nasljedstva, pa nema brige ni s dugovima, niti s nekretninama niti s utjecajem na stan koji ste dobili.

Znači svi, i on i sestre se odreknu nasljedstva (ne odreknu u nečiju korist, nego jednostavno odreknu), pa nitko ne nasljeđuje ni kuću ni dugove, koliki god bili.

U ovom slučaju kako ga opisuješ, to bi bio najbolji izbor. Kuća ionako nikom ne vrijedi i pod hipotekom je, a ako je živio neurednim životom i stvarao dugove, tko zna što se tu još može pojaviti u idućim godinama. A i nasljedstvo bi vam možda smetalo u drugim planovima (oko stana).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija