Jump to content

Gospođa sjela svima na stanove u zgradi


Djurdjica1234

Preporučene objave

Poštovani.

Imamo situaciju u zgradi. Vodi se spor oko stana u potkrovlju. Pojedini stanari ne dopuštaju gospođi koja je taj stan u potkrovlju  sredila ima više od 10 godina da riješi svu potrebnu papirologiju. Mi nismo bilo u zgradi kada joj se navodno potpisivalo da može. Stan koji smo kupili kupili smo od njene čerke i potpisali smo joj da se slažemo da može riješiti što god treba. Međutim, obzirom da se pojedinci ne slažu, sudskim putem je sjela svima na stan. Mi smo sad u procesu refinanciranja kredita i naravno ne možemo to odradi baš iz tog razloga. Zvali smo ju i njena odvjetnica je rekla da ako miče sa jednog stana da mora maknuti sa svih. Možemo li mi nešto učiniti kako bi to maknuli sa stana obzirom da se ne protivimo njenim radnjama? 
Ujedno Vas molim da mi napišete koja je to vrsta prava (ne znam jesam li pogodila da je to stvarno pravo) kako bi se ukoliko bude bilo potrebe konzultirali s odvjetnikom.

 

Unaprijed zahvaljujem.

lp

 

Đurđica

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Susjeda je bila prisiljena podnijeti tužbu protiv svih suvlasnika zgrade i temeljem te tužbe je, pretpostavljam, zabilježila spor u zemljišnoj knjizi. Ako taj njezin stan nije etažiran, već je upisan kao zajednički dio stambene zgrade, to joj je bila jedina opcija. Zabilježba spora na cijeloj zgradi je također nužna u tom slučaju, jer u suprotnom (ako u međuvremenu dođe do neke promjene u zemljišnoj knjizi) neće biti u mogućnosti provesti presudu koju ishodi. 

Dakle, ne vjerujem da ćete zabilježbu spora uspjeti brisati sa svojeg stana sve dok taj susjedin spor ne bude pravomoćno okončan, jer je upravo to svrha zabilježbe spora. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija