Jump to content

Neovlašteno snimanje- priznavanje kaznenog djela


Antonia1976

Preporučene objave

Postovanje,

pročitala sam zakon o snimanju, naročito neovlaštenom. 

Dio koji me zanima je di pise da se uzima kao dokaz ako je od javnog interesa itd. Taj dio me buni pa ako mi netko moze pomoci.

Vec duze vrijeme znam da se radi o korupciji. Na privatno vlasništvo stavljena je kamera koja gleda u moje dvorište na skuter i automobil jer imam mali parking i doslovno je odmah na cesti. Nazalost kako je prostor mali kamera gleda dio javne povrsine.

Snima kretnje i zvuk kad je netko na tom dijelu. Potom se gasi. 

Tijekom jednog posjeta ljudi iz "institucija" su dosli u posjet,nisam zbog gužve stigla na vrijeme i rekla da pricekaju samo 5 minuta i stižem doma.

Razgovor je prosao i nisam imala mira i isla pogledati kameru. Vise zbog da vidim jesu li bili oko automobila i skutera.

Na kameri je snimljeno tj cuje se glas (potrebno je jos zbog buke automobila odvojiti potpuno zvuk od buke) gdje se osoba protiv koje vodim kazneni postupak razgovaram s osobom iz jedne od "institucija" te govori u smislu " bio sam "tu i tu", sve je u redu, sve ide po planu. Na to osoba koja stoji na mom privatnom vlasnistvu započinje " a sto cemo..." te je osoba koja je s druge strane prekida govori " nista ti ne brini, ja sam tu da vodim posao" .

Vjerojatno su na video pozivu jer je jasno cuje osoba s druge strane razgovora te potom vidim sebe u auto kako parkiram, a osoba koja me ceka podize mobitel te pokaziva kako parkiram auto sa dvoje maloljetne djece. Osoba s druge strane bez rijeci samo poklapa.

Radi se o kurupciji kako bi se prekrilo kazneno djelo obiteljskog nasilja sto pokusavan dokazati vec 3 mjeseca na sudu.

Ispricavam se, ne pisem tocno sto se dogodilo i detalje o obiteljskom nasilju zbog težine emocionalnog zlostavljanja itd. 

Ako je nekome potrebno rado posaljem u inbox detalje.

Bit je da li bi ta snimka se mogla koristiti kao dokaz ili ne?

Unaprijed hvala na svakoj pomoći 🥹

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Javni interes koji preteže nad interesom zaštite privatnosti jest u prvom redu interes progona kaznenih djela i drugih kažnjivih ponašanja.
...
Odvagivanje interesa kaznenog progona s interesom zaštite privatnosti vrši se u svakom pojedinom slučaju."
https://repository.pravri.uniri.hr/islandora/object/pravri%3A600/datastream/FILE0/view#page=7 (2017)


Možda je nešto i u ZKP čl. 10 (3):
(3) Ne smatraju se nezakonitima dokazi pribavljeni povredom prava i sloboda iz stavka 2. točke 2. ovog članka u postupku za teške oblike kaznenih djela iz nadležnosti županijskog suda, kod kojih interes kaznenog progona i kažnjavanja počinitelja preteže nad povredom prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro vecer, 

zahvaljujem se od srca na odgovorima i pomoci.

"Bobo4" hvala i na linku, to nisam procitala, sada cu citati sve te,te hvala i ujedno i na članku 10.

Odvjetnica koja mi je dodijeljena nije naravno zainteresirana da ide protiv institucija jer je i sama dio njih te potpuno shvacam.

Nazalost kazneno djelo je kompleksno jer se radi o djetetu (sin ima malo vise od 3. ipo godine) da idem u detalje i ipak su drzavne institucije i zaposlenici uključeni u sve to.

Danas popodne sam odlucila kontaktirati privatno odvjetnicu iz Zagreba ( s obzirom da s ovom vidim da nema pomaka) kojoj sam ukratko objasnila situaciju pa imam drugi utorak sastanak. 

Mora jos pogledati svu dokumentaciju, dokaze, sta su određene institucije radile i lagale na sudu ali po njoj se radi o "javnom interesu" samo jos mora provjeriti koliko su čvrsti dokazi (ukratko sam objasnila sto imam).

 

Zahvaljujem jos jednom na odgovorima i na pomoci 🙂

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija