Jump to content

Kupnja nekretnine s nelegaliziranim potkrovljem


Lion7

Preporučene objave

Ne mogu se upuštati u kalkulacije koje bi rezultirale opširnim odgovorom, pa ću vam postaviti potpitanje koja će me usmjeriti u odgovoru na vrlo šturo postavljen upit:

O kakvoj kući se radi - da li kuća ima građevinsku dozvolu i kada je GD izdana ili se eventualno radi o kući izgrađenoj prije 15.02.1968. godine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez zamjerke ,ali vama bi prije trebalo dati savjet na koji se način kupuje bilo koja nekretnina, a pogotovo kuća. Svi promašaji u tom postupku kasnije koštaju ne samo novaca već i živaca. 

Ali evo savjet: zatražite od prodavatelja sve važeće dokumente koji se odnose na nekretninu: Vlasnički list, izvod iz Katastra, Katastarski plan, Građevinsku dozvolu, Uporabnu dozvolu, sve dokumente koji se odnose na priključke vodovoda, struje i kanalizacije. I ako sve to dobijete ipak potražite savjet u jednoj od agencija koje se bave nekretninama. To ima svoju cijenu, ali daleko od promašaja koji možete napraviti u postupku kupnje.

Možda Građevinsku dozvolu neće imati, ovisno o godinama gradnje, ali ipak mora imati Uporabnu dozvolu.

I još nešto: nemojte kupovati kuću koja je pravno u ovakvom stanju kao ova koju  ste nakanili kupiti. Ne kupuje se kuća svaki dan.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija