Jump to content

Jednokratna naknada u slučaju smrti roditelja


Čudotvorka

Preporučene objave

Meni je umrla majka 2022. Šefici sam poslala osmrtnicu. Nikome nije rekla tako da kolegice nisu bile na sahrani. Bila sam treći dan na bo ozljeda na radu, pa nisam to mogla prekinuti. Kad sam tražila 5 dana, šefica je rekla da to naknadno ne mogu koristiti, iako znam da se tako  već radilo. Podnijela sam zahtjev za jednokratnu naknadu, ali nisam ju dobila nikako jer su me tražili da priložim rodni list. To me toliko pogodilo jer znam da to od nikoga nisu tražili, pa sam rekla da ću im dostaviti kad izvadim DNK. Ja radim 33 godine u toj državnoj firmi, imaju sve podatke, provjeravaju nas svake 2 godine i oni meni ovako. Obratila sam se pravnoj službi sindikata i njima dostavila rodni list jer su sad i oni to tražili. Savjet je da pošaljem rodni list i svom poslodavcu, odnosno da podvijem rep, ali mislim i dalje da jednostavno ne mogu. Toliko sam pukla da sam rekla pravnici da mi nađe dokument gdje pise da se prilaze rodni list, ali se vise ne javlja. Ima tu još puno nepravde, ali pravna služba sindikata neće da reagira. Npr. po povratku s bo sam u UREDU gdje sjedim, zatekla četku za wc pored tostera na kojem samo ja tostiram kruh. Naravno da sam toster prekrižila za sva vremena. Kolegica s kojom sjedim je to napravila, jer se ja žalim što ona spava na radnom mjestu. Ta cetka je stajala mjesec dana tu i nitko je naravno nije vidio, pa čak ni čistačice nisu reagirale na nju. Prvi dan sam ja pitala zamjenicu sefice za cetku, ali je odgovorila da ju nije vidjela. Sefica mi je rekla da ju cetka uopce ne zanima. Kad sam zvala sindikat odgovori su bili Zašto vas ta cetka toliko iritira, To je nehigijenski.....Zar ne bi sindikat trebao mene zaštiti,  a ne biti pristran jer je već dobio upute kako da radi? 

 

.

.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče naknade, da, moraš donijeti dokaz činjenice smrti i rodbinske povezanosti s preminulom osobom. To nigdje tako direktno ne piše, ali svaki zahtjev za nekim pravom (naknadom, slobodnim danima i sl.) treba biti obrazložen dokazima da imaš to pravo. nema veze što tamo radiš godinama i što te svi znaju, formalni papirnati trag mora postojati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija