Jump to content

upit zemljisnim knjigama


grga_lat

Preporučene objave

Pozdrav, 

zanima me da li je moguce zemljisnim knjigama uputiti zahtjev da mi daju popis cestica na kojima je upisan netko od mojih predaka. Nasao sam stare dokumente u kojima su neki moji pretci upisani u zemljisne knjige i na te cestice mi je  plan upisati se ostavinom jer je to naknadno nadena imovina. Pretpostavljam da postoji jos takvih zemalja na tom podruciju pa bi htio provjeriti. Za neke od cestica sam morao traziti identifikaciju jer ne uredenojzemlji.hr nema podataka o njima jer su ili na staroj izmjeri ili nisu uvedene u podatke koji su dostuni online. Pretpostavljam da je takav zahtjev moguc ali me isto tako zanima da li ce provjeravat i zemlje koje nisu online, netko bi morao fizicki traziti po knjigama sto mi se cini malo vjerojatno da ce neko u zemljisnim knjigama htjeti raditi. 

Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uz glavnu knjigu, postoje pomoćni popisi. Prije su ručno vođeni (upisane osobe, adrese i sl.), a sad je sve u elektronskom obliku. Trebali bi imati tako svi ZK odjeli.

Ako je netko od pok. predaka još uvijek upisan, vidjet će se odmah pretragom glavne knjige. Za ostalo mora se malo više kopati.

Morate uputiti podnesak nadležnom ZK odjelu s dokazom pravnog interesa jer bez toga pretraživanje po imenu, prezimenu i OIBu nije dopušteno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija