Jump to content

Dioba zemljišta


Leo19

Preporučene objave

Tata je dobio zemljiste oporucno na kojem su vlasnici parcele on i njegov brat.Bratu je ostavljen drugi dio parcele pise u oporuci.Sada bi mi napravili diobu vlasnista da se odvojimo od te parcele i da bude 1:1 da imamo vlasnicki list ali stric nezeli potpisat ni odvojit se.Što nam je ciniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako znate točno koji je vaš dio i koristite samo taj dio, možete podnijeti tužbu radi utvrđenja prava vlasništva 1/1 na tom dijelu zemljišta. U tom slučaju vam geodet mora izraditi situacijski nacrt na kojemu će točkama A-B-C-... označiti točno koji je vaš dio zemljišta i tužbu podnosite sukladno tom situacijskom nacrtu. Kad ishodite pravomoćnu presudu, na temelju nje se radi parcelacijski elaborat. Svakako preporučam da se savjetujete i s geodetom i s odvjetnikom, jer je ovo jako skraćena verzija ovog načina rješavanja.

Druga opcija je da pokrenete izvanparnični postupak radi razvrgnuća suvlasničke zajednice, ali vam tu nitko ne garantira da ćete na kraju dobiti upravo taj dio zemljišta koji vi sada koristite.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija