Jump to content

informacije u pogledu j.d.o.o


SebastijanML

Preporučene objave

Postovani!

Na jesen bi otvorio j.d.o.o i samozaposlio se u njemu za početak radi staža i davanja dok posao ne krene,a dobio sam ponudu za sezonski posao (na određeno) kod bivšeg ooslodavca s kojim sam zadovoljan,pa me zanima da li bi uz j.d.o.o mogao raditi taj posao dio godine i na koji način,jer bi ja sebi uplacivao staž i doprinose

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, kad otvorite svoju firmu morat ćete se prijavit na 1.014€ bruto 1. To znači da ćete morat mjesečno plaćat 413€ doprinosa i što daje cca 750€ neto plaće. Savjetujem vam da si ne isplaćujete plaću nego samo da plaćate doprinose dok posao ne krene. Kad dođe vrijeme sezone, onda ćete se odjavit iz svoje firme kako bih vas poslodavac mogao prijavit. Samo gledajte da vam je plaća kod tog novog poslodavca 1.014€ bruto da nemate obveza u svojoj firmi. Na jesen kad završi sezona onda se normalno prijavite u svojoj firmi.

Ovi brojevi vrijede za 2024., a do 1.1.2025. idu gore tako da i o tome vodite računa. Ukoliko želite raditi sezonski i u firmi isto, onda imate opciju prijave do 8 sati tjedno što bi vam bilo dosta da opravdate poreznoj kako se je posao obavio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija