Jump to content

Osnov za pokretanje postupka prijave poslodavca


Anjat43

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Cenila bih bilo kakav savet i misljenje  za sledece :

Poslodavac objavljuje oglas za posao , plata je 1400 Evra , smestaj i hrana obezbedjeni ..

Radnik dolazi , smesten je u kamp prikolici staroj cca 70 godina , sanitarni cvor je zajednicki . Nista od toga nije naglaseno , osim da je smestaj u kampu , u kamp kucici ( sto je , slozicete se , sirok pojam )

Ok,nije frka sve to..Radno vreme je dok se boje na ekranu ne istope..Dozvola je resena tek nakon cca 2 meseca . Tada se potpisuje i ugovor ( u kojem stoji da je plata 800 evra bruto , radnik je na poverenje i poitpisao jer svakako ostatak dobija na ruke ).

Na poverenje se isto tako ne vodi evidencija , odnosno zbraja koliko je isplaceno na racun , a koliko na ruke . Kada je otkriveno i poslodavac upitan , receno je da je drzava skinula sve sto po pravilu i ide , da ne nabrajam . Uglavnom, dogovor nije ispostovan

Za sve naravno postoje materijalni dokazi , ali ugovor je ipak potpisan...Da li se ista moze uciniti povodom ovoga? Postoji li osnov?

Radnik je moja majka , koja je radila kao perac sudja u najgorim uslovima jer je bez posla u svojoj nazovi drzavi ostala 2 godine pred penziju.

 

Unapred hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Ivan Orgulje je napisao:

Prijavite sve Državnom inspektoratu https://dirh.gov.hr/o-drzavnom-inspektoratu-9/ustrojstvo-77/13-sektor-inspekcije-rada/364 , a možete i nadležnom državnom odvjetništvu. 

Mislim da će Inspektorat brže reagirati nego DORH u ovom slučaju, dosta su spori u zadnje vrijeme a i ne znam da li bi bilo elemenata Kaznenog djela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija