Jump to content

Reklamacija vozila pod jamtsvom


minavjestica

Preporučene objave

Poštovani,

Kupila sam prosle godine u kolovozu novo auto Dacia Sandero Stepway. U srpnju ove godine, auto je odjednom upalio sve lampice, odvezla sam ga na servis, te su oni resetirali softver, posle par dana iste su se greške upalile opet. Rekli su da ga dovezem i da će auto biti gotov kroz tjedan dana, po mom zahtjevu dali su mi zamjensko auto. Na kraju je greška ABS sistema, te su oni naručili dio i to sa požurnicom, ali ne mogu mi reći kad će taj dio biti isporučen jer im ne piše u sustavu. Auto je na servisu od 10.07.2024. Posle 50 dana sam trazila reklamaciju ili povrat novca, s obzirom da je prosao svaki mogući razumni rok, Dacia me ignorira, te neće da izvrši reklamaciju, niti da pošalje u kojem slučaju se rade reklamacije. Iz servisa su rekli kako su oni svoj dio odradili po jamstvu, detektirali kvar, dali zamjensko auto i naručili dio. Po ovoj logici auto može biti na servisu godinama.
Trenutno je auto na servisu preko 90 dana.
Molim Vas za savjet.

 

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Zakon o zaštiti potrošača štiti vas u ovakvim situacijama. Zakon propisuje da ako se proizvod ne može popraviti u razumnom roku, potrošač ima pravo na zamjenu proizvoda, sniženje cijene ili raskid ugovora, što znači povrat novca. S obzirom na to da je vaš automobil u servisu preko 90 dana, što je više od "razumnog roka", imate pravo tražiti povrat novca ili novi automobil ( ne znam da li budu pristali na takvo nešto). Uputite nekakav službeni dokument Dacia Hrvatska ponovno ukoliko se ogluše možete se obratiti Tržišnoj inspekciji ili Državnom inspektoratu s pritužbom na prodavatelja ili servis zbog kršenja vaših potrošačkih prava. Te svakako se konzultirajte s odvjetnikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija