Jump to content

Nalet na pješakinju na "zebri"


mihael258

Preporučene objave

Pozdrav svima. Nakon nocne smjene na putu kuci pri skretanju u lijevu sa sporedne ceste koja ima znak trokut skretao sam na glavnu. Tu je naslikana zebra i na toj zebri sam udario pješakinju. Nije bila osvjetljena ni na koji nacin oznacena. Žao mi je zbog toga jer ju uopce nisam vidio. Osjecam se krivim ali ne potpuno iz nekoliko raloga. Ona je prelazila cestu na zebri koja vodi na travu,pa onda preko zeljeznice pruge,a s druge strane pruge je postavljena ograda do ceste,vrlo vjerovatno iz raloga da tuda pjesaci nebudu prolazili jer imaju sa druge strane mimoilaznu zastitnu ogradu za prijelaz preko pruge. Nakon mojega udarca na pjesakinju tjedan dana poslije poceli su radovi te ce i sa te strane napraviti mimoilaznu zastitnu ogradu. Iz opcine kazu kako su to vec htjeli napraviti ali kao nije bilo novaca. Mene sada muci jeli ta zebra bila nepropisno postavljena buduci da nije vodila nikamo i imam li sanse to dokazati. Jer ako dokazem onda je kriva opcina koja ako je znala da to nije u redu mogla je barem postaviti znak za zabranu prolaska sa te strane.

Screenshot_20241009_153706_Maps.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, mihael258 je napisao:

Mene sada muci jeli ta zebra bila nepropisno postavljena buduci da nije vodila nikamo i imam li sanse to dokazati. Jer ako dokazem onda je kriva opcina koja ako je znala da to nije u redu mogla je barem postaviti znak za zabranu prolaska sa te strane.

Što bi time dobili - opet ostaje vaša krivica jer niste prilagodili vožnju uvjetima na cesti. Nadam se da pješakinja nije grdo stradala...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Van Gogh je napisao:

Što bi time dobili - opet ostaje vaša krivica jer niste prilagodili vožnju uvjetima na cesti. Nadam se da pješakinja nije grdo stradala...

Slažem se u potpunosti s Van Gogh - om, inače osobni automobil je opasno vozilo u prometu, te neovisno o tome ste Vi odgovorni (u ovom slučaju prekršajno ukoliko za 30. dana gospođa ne premine ili se ozljede drukčije okarakteriziraju onda ćete kazneno odgovarati. Neovisno da li je zebra bila nepropisno postavljena a što sumnjam da nije jer se općina mora obratiti ŽUC-u i MUP-u za prijedlog i elaborat. Probajte s općinom, ali to jednostavno ne utječe na Vašu odgovornost. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija